Порошенко: Джерело обстрілів фіксують наші контрбатарейні радари зі США

 

Дії української армії в Авдіївці мають характер вимушеної оборони, водночас Збройні сили України мають наказ за потреби стріляти у відповідь. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківської області, передає УНІАН.

За його словами, це підтверджують супутникові знімки НАТО й перехоплені переговори бойовиків, в яких ідеться про обстріл позицій ЗСУ “градами” з Донецька.

“Не вірте, що нібито нашим (військовим) заборонено стріляти у відповідь. Коли є реальна необхідність, коли немає іншого виходу – всі необхідні накази вже надійшли і бездоганно виконуються. Під Авдіївкою це було чітко доведено”, – сказав президент.

Водночас Порошенко наголосив, що дії Києва носять оборонний характер, і він не дозволить Москві розділити відповідальність.

“Ми це можемо довести будь-кому: переговори бойовиків, перехоплені нашою розвідкою; це можна побачити на супутникових знімках, які є в розпорядженні наших партнерів по НАТО; час і точка початку обстрілу зафіксовані контрбатарейними радарами, які ми отримали зі США“, – повідомив Порошенко.

Як відомо, глава МЗС РФ Сергій Лавров, інші російські посадовці та сепаратисти ОРДЛО звинувачують владу України в переході в наступ біля Авдіївки, в обстрілі самої Авдіївки тощо.

Читайте також:
США передали Україні контрбатарейні радари,
здатні визначати координати мінометів і “градів” ворога

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна