“Они когда от нас начинають х*ярить, аж дом подпрыгивает”. Депутати “ДНР” підтвердили обстріли “Градами” з Донецька

 

Служба безпеки України оприлюднила телефонну розмову екс-голови nfr pdfyj] “народної ради ДНР” Андрія Пургіна і самопроголошеної “депутатки” тієї ж фейкової структури Тетяни Дворядкіної.
Як передає “Новинарня“, очевидно, що вони перебувають у Донецьку й зокрема обговорюють обстріли позицій ЗС України бойовиками “ДНР”.

За висновком СБУ, ця розмова підтверджує, що терористи ведуть обстріли підконтрольних українській владі територій з житлових кварталів Донецька.

“Перехоплені розмови легалізовані слідством та будуть долучені до кримінальної справи про створення терористичної організації “ДНР”, – повідомили у відомстві.

Політики сепаратистського утворення обговорюють зокрема “роботу” ракетних систем залпового вогню БМ-21 “Град” із Донецька та висловлюють переконання, що “обратка не прилетить”.

“От нас только летит, от нас… Они когда от нас начинають х*ярить, у меня аж дом подпрыгивает”, – констатує Пургін.

Як відомо, за офіційними даними, з 29 січня – початку загострення в районі Авдіївки – Збройні сили України втратили загиблими 10 військових, ще 66 військовослужбовців отримали поранення.

Бойовики здійснили близько 40 довготривалих обстрілів українських позицій та випустили приблизно 6 тисяч снарядів.

Факт обстрілів “Градами” з житлових кварталів Донецька доведено і на відео, і супутникових фото.

Російські “Гради” в Донецьку прикриваються цивільними як щитом. Експерти Bellingcat показали фото

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна