Доба в АТО: вдвічі менше обстрілів, двоє поранених

 

За минулу добу, 4 лютого, загиблих внаслідок бойових дій серед українських військовослужбовців немає, двоє отримали поранення в Авдіївці.
Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він відзначив певну деескалацію ситуації в зоні АТО в суботу, про що вранці інформувала і прес-служба штабу антитерористичної операції.

“Минулої доби окупанти вдвічі зменшили кількість обстрілів наших позицій”, – ішлося у зведенні штабу.
Було зафіксовано 51 обстріл з боку бойовиків.

“Вчора вперше за тиждень в Авдіївці бойові дії вийшли з цілодобового режиму. З перервами, противник вів вогонь близько 11 годин, решту дня було відносно спокійно. Під час кожного обстрілу окупанти застосовували важке озброєння”, – повідомив полковник Мотузяник.

За його словами, обстановка а Авдіївській промзоні дещо загострилася після 16-ї години. Противник двома групами (в кожній – близько 10 осіб) атакував українські позиції зі східного та південно-східного напрямків.

“Бій тривав кілька годин і завершився вдало: ми утримали опорний пункт і не понесли втрат. Атака супроводжувалися масовим обстрілом з боку Ясинуватої. Противник застосовував все наявне важке озброєння, окрім “градів”, – зазначив речник Міноборони.

За його словами, на Донецькому напрямку було зафіксовано 14 обстрілів, 9 з яких – із важкого озброєння.
На Луганському напрямку – 12 обстрілів, половина з важкої зброї.
На Маріупольському напрямку – 25, з них 4- із застосуванням важкого озброєння.

За повідомленням прес-центру штабу, на Донецькому напрямку бойовики обстріляли Кам’янку і Авдіївку з танків і БМП. З артилерії калібру 152 мм сепаратисти обстріляли Новолуганське. З мінометів калібру 120 і 82 мм – Авдіївку і Зайцеве.

На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів і гранатометів терористи вели вогонь по Чермалику, Широкиному, Красногорівці, Павлополю, Водяному, Талаківці; по Чермалику також стріляли танк і ПТРК.

На Луганському напрямку із РСЗВ БМ-21 “Град” бойовики били по Новозванівці. З мінометів різних калібрів сепаратисти обстріляли Богуславське, Попасну і Новозванівку. Попасну також обстрілював снайпер, по Жовтому бойовики вели вогонь із стрілецької зброї.

Читайте також:
Не поспішайте скидати гроші лже-волонтерам Авдіївки.
Медики оснащені значно краще, ніж раніше, – Гук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна