Бойовики дещо послабили обстріли, але надвечір почали новий штурм Авдіївки, – штаб

 

Увечері 4 лютого, близько 17:30, проросійські бойовики почали штурмові дії проти позицій Збройних сил України в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152-міліметрових гармат та мінометів 120-го калібру.
Як передає “Новинарня“, про це повідомляє в соцмережі прес-центр штабу АТО.

З початку доби загалом зафіксовано 35 обстрілів. Одного військового ЗСУ поранено, зазначили у зведенні станом на 18:00.

“Незважаючи на досягнуті домовленості щодо припинення вогню для відновлення пошкоджених електромереж у населеному пункті Авдіївка, російсько-окупаційні війська грубо порушили режим “тиша”, – заявили в штабі.

У зведенні також зазначено: “Російсько-окупаційні війська дещо зменшили обстріли наших позицій.

На Донецькому напрямку вони з танків та БМП неодноразово обстрілювали Кам’янку та Авдіївку. З артилерії калібру 152 міліметри – Новолуганське. Зі 120- та 82-міліметрових мінометів – Авдіївку, а з стрілецької зброї – Зайцеве.

На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів та гранатометів – Чермалик, Широкине, Красногорівку, Павлопіль, Водяне, Талаківку. По Чермалику вогонь вів танк.

На Луганському напрямку з РСЗВ БМ-21 “Град” – по Новозванівці. З мінометів різних калібрів – по Богуславському, Попасній та Новозванівці. Попасну обстрілював снайпер, а по Жовтому бойовики вели вогонь із стрілецької зброї”.

Нагадаємо, вранці штаб звітував про рекордну цього року кількість обстрілів – 115 – за 3 лютого.

Читайте також:
ДСНС прозвітувала про гуманітарну ситуації в Авдіївці і ремонт ЛЕП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна