У НАТО відклали зустріч з Україною, щоб не дратувати Москву, – ЗМІ

Організація Північноатлантичного договору відклала плани щодо зустрічі з представниками української влади з приводу систем протиракетної оборони
Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Західні офіційні особи зазначають, що такий крок нібито свідчить про небажання НАТО провокувати негативну реакцію росіян.

“Існує певна політична делікатність щодо залучення України, оскільки очевидно, що це може викликати надмірну реакцію Москви”, – пояснив співрозмовник видання.

В Альянсі вважають, що для спілкування з Україною наразі “незручний час” через спроби президента США Дональда Трампа налагодити відносини з російським колегою Володимиром Путіним.

Передбачалося, що під час зустрічі сторони обговорять роботу європейської системи ПРО та дії на випадок, якщо уламки збитої ракети або перехоплювача впадуть на українську територію.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час візиту до НІмеччини заявив в інтерв’ю ЗМІ, що готовий провести референдум про перспективи членства України в НАТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна