Білий дім готовий співпрацювати з Кремлем у Сирії

 

Новий речник Білого дому Шон Спайсер повідомив про готовність адміністрації Трампа співпрацювати з Росією у бойових операції проти “Ісламської держави”, зокрема на території Сирії, якщо в цьому є спільний інтерес.
Про це він заявив під час прес-конференції в Білому домі у понеділок, 23 січня, передає “Укрінформ“.

“Президент зазначив, що він працюватиме з будь-якою країною, яка поділяє нашу зацікавленість в перемозі над ІДІЛ”, – сказав Спайсер.

“Якщо є спосіб, яким ми можемо боротися з ІДІЛ разом із будь-якою країною, Росією чи іншою, і ми маємо спільний національний інтерес, він використає його”, – зазначив він.

Раніше в понеділок міноборони Росії повідомило, що повітряно-космічні сили РФ спільно з силами міжнародної коаліції, очолюваної США, завдали удару по бойовиках ІДІЛ у Сирії. У заяві Міноборони РФ говорилося, що координати цілей були отримані від США.
У Пентагоні цю заяву спростували.

Нагадаємо, в останні години президентства Барака Обами американці самостійно завдали нищівних ударів по ісламістах у Сирії.

Дональд Трамп перед вступом на посаду вже робив заяви щодо спільної з Кремлем  протидії “ІД” в Сирії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.