Прощання Обами: авіація США завдала нищівного удару по “Аль-Каїді” в Сирії

 

Влада США повідомляє про загибель у Сирії понад 100 бойовиків угруповання “Аль-Каїда” внаслідок авіаударів американської авіації по військовому табору ісламістів.

Це була остання контртерористична операція американської авіації за президентства Барака Обами, зазначає “Радіо Свобода”.

Авіаудари, за інформацією зі США, були здійснені пізно ввечері 19 січня на захід від Алеппо, біля турецького кордону.

Американські військові посадовці повідомляють, що ліквідовані бойовики були “ключовими” членами угруповання “Аль-Каїда”. Більшість із них, як вважають, прибули до Сирії у 2016 році, щоб створити тут опорний пункт.
Зазанчається, що до 2016 року вони не входили до угруповання “Джабгат Фатех аш-Шам”, раніше відомого як “Джабгат ан-Нусра”, яке пов’язане з “Аль-Каїдою”.

Як відомо, 19 січня військові США повідомили про загибель одного з лідерів “Аль-Каїди” під час авіаударів у сирійській провінції Ідліб. За їхньою інформацією, це Мохаммад Хабіб ат-Тунісі, і він займався плануванням “закордонних операцій” терористів “Аль-Каїди”.

Як писала “Новинарня” в ніч на 20 січня, напередодні зміни адміністрації в Білому домі ВПС США також завдали нищівних ударів по ісламістах у Лівії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.