Парламент розійшовся достроково: “сьогоднішній кворум Рада зібрала в Давосі, Вашингтоні й ополонці”

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив вечірнє засідання парламенту через недостатню для ухвалення рішень кількість народних депутатів у сесійній залі.

Як повідомив УНІАН, на вечірньому засіданні 19 січня зареєструвалося 336 депутатів. Водночас візуально їх в залі було значно менше.

Парубій припустив, що показник у 336 – це просто кількість карток депутатів у залі. Він запропонував провести “персональне рейтингове голосування” на предмет особистої присутності депутатів у залі.
У цьому голосуванні 167 депутатів із 330 зареєстрованих у залі натисли кнопку “за”, один – “проти”, ще один депутат утримався.

Парубій оголосив, що в сесійній залі на цей момент перебуває лише 169 депутатів, зокрема від “Батьківщини” – 6, групи “Відродження” – 7, групи “Воля народу” – 1.

У зв’язку з тим, що в залі немає необхідної для ухвалення рішень кількості депутатів, голова ВР оголосив, що закриває сьогоднішнє засідання.

Як прокоментував ситуацію нардеп від БПП Володимир Ар’єв, “сьогоднішній кворум Верховна Рада зібрала в Давосі, Вашингтоні й ополонці” (маючи на увазі масові поїздки депутатів на економічний форум, інавгурацію президента США Дональда Трампа та участь у святкуванні Водохреща).

Андрій Парубій нагадав, що наступне засідання розпочнеться завтра о 10.00. За його словами, завтра одразу після Години запитань до уряду відбудеться закриття поточної сесії Верховної Ради.

Раніше в четвер спікер Парубій майже на годину раніше закрив ранкове засідання ВР – також через недостатню кількість депутатів у сесійній залі.

Нагадаємо, як інформувала “Новинарня“, голосуванням уранці в четвер Рада допустила в Україну іноземні війська для спільних навчань.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна