Канал Пінчука показав “Битву екстрасенсів” за участю російських найманців “ДНР”. Нацрада розбереться. ВІДЕО

 

В ефірі українського телеканалу СТБ вийшло шоу “Битва екстрасенсів” за участю російського військового, який “служив” в Україні.
Третя серія 17-го сезону російської версії шоу знімалася у Москві. На російському каналі ТНТ її транслювали 17 вересня 2016 року. В українському ефірі серію показали ввечері 15 січня 2017 року.

Участь у шоу взяли шість чоловіків, одягнених у камуфляж. Імена учасників не називаються, однак під час зйомок повідомляється, що вони – військові, деякі служили в Чечні та мають нагороди за службу. Принаймні один зізнався в участі у війні в Україні.

“Битва екстрасенсів” з бойовиком “ДНР”

За його словами, він “недавно служив на Україні”, де над  ним “знущалися, примушували могилу собі копати”. Де саме “служив” хлопець, він не уточнив.

В українській версії під час ефіру його слова про те, що він “служив в Україні” не показали.

За сюжетом шоу, екстрасенси мали знаходити бійців, які ховалися в будинку, відгадувати рід їхніх військ тощо.

 

 

Член Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення Сергій Костинський, коментуючи в соцмережі “Шоу екстрасенсів” іх бойовиком “ДНР”, зазначив: “Вже в цей понеділок (16 січня) буде аналіз записаного ефіру та відповідне рішення щодо подальших процедурних дій”.

Журналіст Богдан Буткевич, ведучий телеканалу “Еспресо”, так прокоментував подію: “А де ж наша Нацрада з питань телерадіомовлення?… Я не юрист. Але за подібні речі треба забирати ліцензію. Чи штрафувати так, щоб ця ліцензія просто не мала сенсу.
А найбільша хе*ня в тому, що цей канал стабільно входить в топ-5 українських каналів за рейтингом, нерідко входить і в трійку лідерів. І сьогодні, коли ми тут в “Фейсбуці” лютуємо, кілька мільйонів людей подивилося ось це лайно вже ВДРУГЕ в прайм-тайм.
Потім не дивуйтесь, коли нас почнуть мирити з сепарнею. А ці глядачі казатимуть – “та там же теж люди, чого нам ділити, давайте вже перестанемо стріляти”.

“Коли російські терористи отримають амністію – не забудьте подякувати СТБ.  До речі, давно вже циркулюють чутки, що саме цей канал збирається відкрити свій корпункт в окупованому Донецьку. Раніше не вірив. Тепер – вірю”, – написав Буткевич.

Як відомо, телеканал СТБ входить до медіагрупи StarLightMedia, разом з ICTV, “Новий канал”, М1, М2 та QTV, яку контролює олігарх Віктор Пінчук.

Нещодавно Пінчук виступив зі статтею у Wall Street Journal, в якій закликав Україну для нормалізації відносин із Росією відкласти претензії на Крим та провести вибори в ОРДЛО на умовах сепаратистів.

Читайте також:
У 2017 році на Донбасі знищено принаймні 80 найманців із Росії. В грудні – сім. ІМЕНА, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна