Для виплати пенсій на окупованому Донбасі потрібно 30 млрд., – Рева

 

На пенсійне забезпечення окупованих територій Донецької й Луганської областей потрібно близько 30 мільярдів гривень на рік. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

“Якщо в нас сьогодні на території, тимчасово окупованій, проживає близько 1 млн. 200 тис. пенсіонерів, якщо в середньому по Україні сьогодні пенсія 1700 грн., на Донбасі вона була більша, десь близько 2000 грн., це близько 30 млрд. грн. на рік тільки на пенсійне забезпечення”, – підрахував Рева.

Міністр соцполітики вважає, що розмови про утримання Донбасу Росією на суму в 3 млрд. доларів на рік свідчать тільки про те, що на окупованих територіях відбувається економічна катастрофа.

“Донбас ніхто не утримував – ні Україна, ні Росія. Донбас був економічно самодостатнім регіоном, більш того, регіоном-донором. І от коли ми сьогодні чуємо цифри 3 млрд., можливо, інші, це говорить тільки про одне – про економічну катастрофу, яка сьогодні панує на окупованих територіях”, – заявив Рева.

“Важливо розуміти, що ці кошти йдуть не на людей, які живуть на тих територіях, а на військову окупацію. Тобто на підтримку військової інфраструктури окупаційних військ, до яких входять як колабораціоністи з нашого боку, так і найманці, які туди прибувають. Що стосується пересічних людей, то я дуже сумніваюся, що ці кошти доходять до них”, – підкреслив міністр соціальної політики.

Як відомо, раніше голова ДонВЦА Павло Жебрівський заявив, що Росія витрачає на утримання окупованих територій близько 3 мільярдів доларів на рік.

Читайте також:
Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

У “ДНР” оформлюють українські пенсії за 1 день і 2400 грн.

Пенсійний фонд України веде офіційне листування з бойовиками “ДНР”. ДОКУМЕНТИ

Глава “Мінокупації” виступив за те, щоб Україна платила пенсії для “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.