Пенсійний фонд України веде офіційне листування з бойовиками “ДНР”. ДОКУМЕНТИ

 

Броварське об’єднане управління Пенсійного фонду України веде офіційне листування з підрозділами т.зв. “Пенсійного фонду Донецької Народної Республіки” та на підставі листів із “ДНР” приймає рішення щодо відмов у виплатах пенсій громадянам України.
Про це йдеться в повідомленні громадської організації “Восток SOS” 29 травня з посиланням на дані, отримані юристами благодійного фонду.

Ідеться про спроби в Україні припинити практику подвійних виплат пенсій: не платити пенсії на підконтрольних територіях тим переселенцям, які отримують їх в “ДНР” та “ЛНР”.

“До громадських організацій, які займаються правами внутрішньо переміщених осіб і жителями зони конфлікту на сході України, неодноразово зверталися клієнти з приводу позбавлення їх соціальних виплат або пенсій через “отриману інформацію від Служби безпеки України”… Однак, на практиці виявилося, що Пенсійний фонд України користується не даними від спецслужб, а веде офіційне листування з бойовиками”, – ідеться в повідомленні на сайті Vostok-SOS.org.

лист Пенсійсний фонд ДНР Бровари

У листі за підписом заступника начальника управління Броварського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Київській області І. А. Іваницької йдеться: “Пенсійний фонд України в Київській області надає вам ксерокопію повідомлення про відновлення виплати пенсії у Київському районі м. Донецька Донецької Народної Республіки”, яке надійшло в наше управління”.

лист Пенсійсний фонд ДНР Бровари 2

“Виходить дуже дивна ситуація: якщо ми не можемо без судового розгляду визнати факт народження дитини або факт смерті на непідконтрольній території, або хоча б взяти до відома дані про трудовий стаж із довідки підприємства, розташованого в Донецьку або Алчевську, незважаючи на те, що їх видали бойовики і ніяких даних ми, органи влади, не визнаємо. Однак між Пенсійним фондом України і бойовиками йде офіційне листування, результатом якого є позбавлення громадян їх конституційних прав. То яка ж тоді насправді причина невизнання документів? Проста економія бюджетних коштів на найбільш незахищені верстви населення, тих, хто постраждав у конфлікті?..” – коментує ситуацію координаторка Благодійного фонду “Восток SOS” Олександра Дворецька.

Громадські організації закликають керівництво Пенсійного фонду України припинити ганебну практику позбавлення прав громадян України на підставі листів від бойовиків, контрольованих Російською Федерацією, а також вимагають відновити призупинені пенсійні виплати та виконувати норми закону і Конституції України.

Читайте також:
Глава “Мінокупації” виступив за те, щоб Україна платила пенсії для “ДНР/ЛНР”

У “ДНР” оформлюють українські пенсії за 1 день і 2400 грн.

Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна