За наводкою пропагандиста Грема Філліпса артилерія ЗСУ накрила позиції бойовиків, – соцмережі

 

Британський пропагандист Грем Філліпс, який працює на Росію й сепаратистів Донбасу, своїм репортажем викрив позиції бойовиків на Світлодарській дузі, внаслідок чого артилерія ЗС України завдала по них прицільних ударів. Відтак троє бойовиків поранені, один із них – у вкрай важкому стані.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на блогера Олександра Чернова – переселенця, який до війни був лікарем у Єнакієвому і зберіг зв’язки в медзакладах Донеччини.

“Ось вже не думав, що колись дякуватиму Грему Філліпсу! Завжди здавалося, що чим швидше з цим екземпляром станеться непоправне – тим краще для всього прогресивного людства. Але події останніх днів в черговий раз довели, що на війні все не так однозначно: і явний інформаційний ворог може послужити неабияку службу…” – написав Чернов.

Відео, яким Філліпс “спалив” позицію:

Блогер нагадав, що після боїв на Світлодарській дузі, 22 грудня, Філліпс зробив відеорепортаж з-під окупованого Дебальцевого та взяв інтерв’ю в бойовика з позивним “Румин” (Денис із Красного Луча).

бойовик "ЛНР" Румин

бойовик “ЛНР” Румин у репортажі Філіпса

Тоді “Румун” скаржився на “стабільно тяжке” становище, назвав кількість загиблих і поранених, а також кількість бойовиків, яким вдалося врятуватися з опорного пункту “Кікімора”, яку відбили військові 54-ї бригади ЗСУ. Також українці взяли також ворожі опорники “Крєст” і “Звєзда” та ще два пости біля ставка Грязевський.

У короткому інтерв’ю Філліпсу “Румин” розповів, що з його групи вийшли живими 16 бойовиків, із роти – двоє вбитих, ще один бойовик убитий із взводу розвідки, кулеметник поранений.

Військові ЗСУ ідентифікували нове місце розташування позиції бойовиків.

“Тієї ж ночі по красиво показаних Гришею (Гремом) позиціях “орків” відпрацювала наша цариця війни (артилерія), і “Румун” зі ще мінімум двома солдатами ворога опинився в міській лікарні №2 Горлівки. Де, за досить достовірними даними, перебуває й нині – з вельми сумнівним прогнозом для його нікчемного життя“, – розповів 2 січня Олександр Чернов.

За його словами, за це бойовики “люто женуть на Філліпса”, який своїм репортажем “злив” їхні позиції.

Чернов додав скріншоти повідомлень із соцмереж з цього приводу.

grem-fillips-fb-zliv-2

grem-fillips-fb-zliv-1

ОНОВЛЕНО. Один із керівників групи Bellingcat Арік Толер у рамках проекту DFRLab дослідив конкретні обставини, за яких Філліпс викрив позиції бойовиків.

Порівняння зображення однієї й тієї ж місцевості 22 грудня 2016 року (з відео Філілпса) та на супутниковому знімку Google Earth від 6 листопада 2015 року (місце розташування):graham-phillips-dbaltsevo-fire-comparison-between-december-22-2016-video-and-google-earth-satellite-imagery-from-november-6-2015-location

 graham-phillips-debaltsevo-fire-comparison-between-december-22-2016-video-and-google-earth-satellite-imagery-from-november-6-2015-location

Ельдар Хасанов, колишній командир бойовиків, фактично підтвердив дані українських військових щодо відбитих позицій. У дописі  “ВКонтакті” він підтвердив, що сили АТО 18 грудня захопили опорники “Кикимора”, “Хрест”, “Зірка”, 5-й пост та 4-й пост.

За його словами, після взяття ЗСУ панівних висот позиції бойовиків опинилися в низовині.

Крім опорників "ЛНР" Кикимора, Хрест і Зірка, бійці ЗСУ 18 грудня взяли 4-й і 5-й пости сепартистів

Крім опорників “ЛНР” “Кикимора”, “Хрест” і “Зірка”, бійці ЗСУ  взяли 4-й і 5-й пости сепаратистів поруч зі ставком Грязевський

Читайте також:
Стало відомо, скільки бойовиків пройшло через морги “ДНР” з початку боїв
на Світлодарській дузі

“Сподіваюся, Гриша незабаром обзаведеться новою камерою надвисокої роздільної здатності і ще не раз порадує нас актуальною інформацією з ворожих позицій, а у ворога викличе трепет перед невідворотністю відплати!”, – додав український медик.




Із ВК Філліпса випливає, що Новий рік він зустрічав в окупованому Донецьку, а перед тим 31 грудня перебував у районі Дебальцевого.

grem-fillips-dnr

Як відомо, британець Грем Філліпс свого часу працював у Києві, а після 2014 року він відомий як кореспондент російських пропагандистських каналів та блогер, що працює на боці бойовиків “ДНР/ЛНР”.
“Гриша”, як він себе називає, в багатьох репортажах показує збиткування над загиблими, пораненими й полоненими українськими військовими.
Зокрема, після Світлодарська він вдруге викладав кадри із “200-ми” бійцями ЗСУ, попри видалення цього відеозапису сервісом YouTube.

Читайте також:
Перемога під Світлодарськом. “Цей б***ський ліс, з якого нас крили, нарешті наш!”

Посол України просить Лондон зупинити пропагандистську діяльність Грема Філліпса

Кремлівський пропагандист, якому заборонений в’їзд в Україну, має квартиру в Одесі

Російський пропагандист провокував
українських прикордонників на адмінкордоні з Кримом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна