Посол України просить Лондон зупинити пропагандистську діяльність Грема Філліпса

 

Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко закликала Лондон вжити всіх заходів, щоб зупинити пропагандистську діяльність журналіста Грема Філліпса в Україні. Про це йдеться у її відкритому листі, інформує “ВВС“.

“Я хотіла би звернути увагу британської сторони до ситуації з безперервною провокаційною і ганебною поведінкою громадянина Великої Британії пана Грема Вільяма Філліпса, який наразі проживає на окупованих Російською Федерацією територіях України”, – зазначила вона.

Галібаренко нагадала, що Філліпс у 2014-2015 рр. на сході України працював в інтересах бойовиків, його депортували з України в липні 2014 року, проте в березні 2016 року Філліпс приїхав на територію анексованого Криму, чим порушив закони України.

Вона зазначила, що Філліпс продовжує відкриті публічні образи громадян і військових України, а нещодавно перед представниками ОБСЄ, він намагався зірвати звільнення полону громадян України.

“..ми не потерпимо псевдожурналіста, який підриває нашу національну безпеку, відкрито заявляє про ідеї дискримінації і ненависті, висловлює підтримку терористичних методів”, – підкреслила Галібаренко.

17 вересня під час обміну полоненими Філліпс у кареті швидкої розпитував тяжкопораненого українця Володимира Жемчугова, у якого ампутовані кінцівки та вибиті очі. Філліпс наполегливо з’ясовував, хто “зомбує” Жемчугова, а також питав: “Де, твоя совість? А кому ти потрібен зараз безрукий?”. Відео цієї розмови пан Філліпс виклав на своєму Youtub каналі.

Читайте також:
Російський пропагандист провокував українських прикордонників на адмінкордоні з Кримом

Кремлівський пропагандист, якому заборонений в’їзд в Україну, має квартиру в Одесі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна