Окрема дорожня патрульна поліція запрацює влітку 2017 року

 

Окрема дорожня патрульна поліція в Україні запрацює влітку наступного року. Про це заявив заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв, повідомляє прес-служба НПУ.

“Остаточний етап формування дорожньої поліції має завершитись в грудні 2017 року”, – зазначив Бушуєв.

За його словами, до функціональних обов’язків співробітників дорожньої поліції буде віднесено гарантування безпеки дорожнього руху.
“Зокрема, поліцейські широко застосовуватимуть норми адміністративного законодавства. Також, вони реагуватимуть на всі прояви кримінального характеру, які виявлятимуть на ділянці патрулювання”, – пояснив заступник голови Нацполіції.

Бушуєв також нагадав, що в парламенті зареєстровано низку законодавчих змін, які мають дозволити поліції реалізувати проекти автоматичної фіксації правопорушень.

“Після прийняття цих законодавчих змін я вас переконую, що питання безпеки дорожнього руху буде реалізовано в більш якісній формі”, – наголосив представник відомства.

Як відомо, запуск дорожньої поліції планується у 2017 році. Кандидатів обиратимуть в два етапи. Для функціонування цього підрозділу планується задіяти 2600 співробітників, які забезпечуватимуть безпеку дорожнього руху на трасах міжнародного та національного значення.

“Звичайна” патрульна поліція в рамках реформи МВС уперше запрацювала в Києві в липні 2015 року.
ПП НПУ створена з метою забезпечення публічного порядку і безпеки, захисту прав громадян, а також безпеки дорожнього руху.

Читайте також:
Соцопитування: за рік поліція різко наростила довіру

Селфі без копа. Киянин пояснив, чому йде з патрульної поліції після року роботи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна