В Італії ліквідований терорист, який вчинив теракт із вантажівкою в Берліні

 

Міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті підтвердив, що сьогодні, 23 грудня, в передмісті Мілана був застрелений громадянин Тунісу Аніс Амрі, якого вважають виконавцем теракту з вантажівкою на ярмарку у Берліні. Про це повідомляє Reuters.

Підозрюваного зупинили поліцейські під час патрулювання біля залізничного вокзалу Сесто-Сан-Джованні у передмісті Мілані близько 3-ї години ночі в п’ятницю. Вони попросили його пред’явити документи, після чого Амрі почав стріляти.

В результаті перестрілки нападник був вбитий, але він встиг поранити одного із поліцейських.

У рюкзаку Амрі знайшли квиток на поїзд, який прибув із Франції.

Амрі був ідентифікований за відбитками пальців. Міністр також заявив, що італійська поліція мала інформацію, що він міг бути в цьому районі.

Як відомо, ввечері 19 грудня вантажівка врізалася в натовп на різдвяному ринку на площі Брайтшайдплатц у столиці ФРН. В результаті теракту загинули 12 людей, ще 48 отримали поранення.
Відповідальність за теракт на себе взяла на себе “Ісламська держава”.

Фура, яка скоїли навмисний наїзд на людей, належить польській компанії. Її водій, громадянин Польщі, був знайдений мертвим на пасажирському сидінні. Передбачається, що спочатку терорист застрелив його, а потім сів за кермо, щоб вчинити атаку.

Поліція затримала підозрюваного пакистанця, але незабаром його відпустили через відсутність доказів.

Натомість німецька поліція оголосила в розшук нового підозрюваного – 24-річного вихідця з Тунісу Аніса Амрі. За інформацію про його місцезнаходження обіцяли премію в розмірі 100 тисяч євро.

За його словами, Амрі виїхав з Африки сім років тому. Пізніше він скоїв пограбування і підпалив школу в Італії, у зв’язку з чим був засуджений на чотири роки. Відразу після виходу з в’язниці Амрі переїхав до Німеччини і проживав там більше року.

Амрі був оголошений в загальноєвропейський розшук після того, як у кабіні автомобіля були виявлені його документи.

Читайте також:
Унаслідок теракту в Берліні може бути двоє загиблих українців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна