Унаслідок теракту в Берліні може бути двоє загиблих українців. За злочинця дають 100 тис. євро

 

Серед загиблих в результаті теракту з вантажівкою в Берліні може бути двоє громадян України. Про це в ефірі каналу “1+1” повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

За його словами, посольство України в Німеччині очікує результатів ДНК-аналізу, після якого можна буде сказати точно. Може йтися про двох загиблих громадян України – чоловіка та жінку.

Як відомо, раніше українське посольство інформувало, що серед загиблих унаслідок теракту на різдвяному ярмарку в Берліні може бути громадянин України.

Як відомо, ввечері 19 грудня вантажівка врізалася в натовп на різдвяному ринку на площі Брайтшайдплатц у столиці ФРН. В результаті теракту загинули 12 людей, ще 48 отримали поранення.

Відповідальність за теракт на себе взяла на себе “Ісламська держава”.

Фура, яка скоїли навмисний наїзд на людей, належить польській компанії. Її водій, громадянин Польщі, був знайдений мертвим на пасажирському сидінні. Передбачається, що спочатку терорист застрелив його, а потім сів за кермо, щоб вчинити атаку.

Поліція затримала підозрюваного пакистанця, але незабаром його відпустили через відсутність доказів.

Натомість німецька поліція оголосила в розшук нового підозрюваного – 24-річного вихідця з Тунісу Аніса Амрі. За інформацію про його місцезнаходження обіцяють премію в розмірі 100 тисяч євро.

Поліція вважає, що в підозрюваного кілька паспортів. Амрі громадянин Тунісу, і його повинні були депортувати з ФРН у цьому році після того, як поданий ним у квітні цього року запит на надання притулку не був задоволений.

Аніс Амрі провів чотири роки в тюрмі в Італії, повідомляє радіостанція Mosaique FM з посиланням на батька підозрюваного.
За його словами, Амрі виїхав з Африки сім років тому. Пізніше він скоїв пограбування і підпалив школу в Італії, у зв’язку з чим був засуджений. Відразу після виходу з в’язниці Амрі переїхав до Німеччини і проживав там більше року.

Амрі оголошений в загальноєвропейський розшук після того, як у кабіні автомобіля були виявлені його документи.

Тим часом слідчі дії на Брайтшайдплац, де стався теракт, завершено, площу відкрили для загального доступу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна