Турчинов перевірив нові позиції на Світлодарській дузі. ВІДЕО

 

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов відвідав військових ЗСУ на передовій у районі Світлодарської дуги (Донецька область). Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”, розмістивши відповідне відео 22 грудня.

Перебуваючи на передових позиціях 54-ї бригади, яка “героїчно витримала наступ ворога”, Турчинов оглянув оборонні позиції, обговорив з українськими захисниками ситуацію в останні дні на цій ділянці фронту.

Олександр Турчинов на позиціях ЗСУ на Світолодарській дузі. Кадр відео

Олександр Турчинов на позиціях ЗСУ на Світолодарській дузі. Кадр відео

Також Турчинов поцікавився, де нові позиції ЗСУ, здобуті в бою 18 грудня, чи “порядок”, чого не вистачає на передовій, та розповів, що вчора Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2017 рік, за яким має бути “по армії там все нормально”.

За словами секретаря РНБО, четверту добу поспіль безперервно здійснюються обстріли наших позицій з використанням забороненої мінськими угодами артилерії і мінометів великого калібру.

“За кількістю снарядів і мін, застосованих по наших позиціях у районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний “рекорд” – понад 800 за добу.
Незважаючи на постійні обстріли і спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов’язок, зупинивши ворога, завдавши йому значної шкоди”, – сказав секретар Радбезу.

Він додав, що наші військові контратакували, просунулися вперед і зайняли нові позиції, “які надали їм додаткову перевагу над ворогом у цьому секторі оборони”.

“Збройні сили України і надалі будуть адекватно реагувати на будь-які провокації російських гібридних військ на всіх напрямках”, – наголосив секретар РНБО України.

Із відеозапису можна зробити висновок, що під час перебування Турчинова на Світлодарській дузі звуків обстрілів не було чути.

Читайте також:
Мінометниця Бурлакова зі Світлодарської дуги: “…триває бій, все інше буде після”

Полеглі герої Світлодарської дуги. ФОТО, БІОГРАФІЇ

Бої за Світлодарську дугу: дві доби пекла. СВІДЧЕННЯ УЧАСНИКА

Турчинов і Полторак побували в промзоні Авдіївки. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна