У Затоці силовики провели обшуки та затримання місцевих чиновників, які організували злочинну банду

 

Сьогодні в Одеській області Національна поліція, спільно з Управлінням із розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури та Головним управління  СБУ, проводять масштабну операцію: обшуки та затримання по всіх елементах банди чиновників, які діяли в Затоці. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook, інформує “Новинарня“.

З його слів, зафіксовано та внесено в провадження понад 50 епізодів злочинів, які очолювали “обрані” на виборах керівники місцевої Ради.

Перший злочин, який приписується банді – маніпуляція виборними процедурами та організація фіктивного голосування.

Повідомляється, що у селище з кількістю виборців 1350 осіб, при пособництві відповідних чиновників, безпосередньо перед виборами в кілька квартир було прописано 750 “виборців”.

“Цей “електорат”, привезений на вибори, “проголосував”, дозволивши прийти до влади в селищі, по суті, організованій злочинній групі. Основна мета групи – наживатися на махінаціях з землею в курортній прибережній зоні”, – написав міністр.

Аваков нагадав, що ці чиновники уже відомі замахом на вбивство і шантажем естонського інвестора, підпалом баз відпочинку та санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, фактами прямого вимагання та іншими злочинами. Їх махінації оцінюються на суму в десятки мільйонів доларів.

Нацполіція, разом з ГПУ, оприлюднить детальний звіт за результатами операції в кінці наступного тижня.

Як повідомляється, під час розкриття першої частини злочинів, у травні 2016 року, за фактом замаху на вбивство представника інвестора було затримано 6 осіб (голова селищної ради, 2 кілера, 2 подільника, посередник). Тоді банда вимагала у естонських інвесторів  30% від залучених інвестицій в сумі 50 млн. євро за право ведення бізнесу.

Читайте також:
В Кропивницькому викрили банду “перевертнів в погонах”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна