У Криму ФСБ затримала українця з синьо-жовтим прапором на даху

 

В окупованому Криму співробітники ФСБ Росії затримали Володимира Балуха – мешканця Роздольненського району АРК, відомого своєю проукраїнською позицією.
Про це у п’ятницю, 9 грудня, інформує Кримська правозахисна група, якій про це повідомила дружина Балуха.

Вказується, що вранці 8 грудня співробітники ФСБ з’явилися з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району і провели 4-годинний обшук у будинку Балуха та його матері. Після обшуків його затримали.

“Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок. Сьогодні повинен був пройти суд з обрання запобіжного заходу щодо активіста. На даний момент відомо, що Володимир Балух знаходиться в Роздольненському ІТТ”, – констатує КПГ.

Як відомо, окупаційна влада погрожувала Балуху за розміщення на своєму будинку таблички “Вулиця Героїв Небесної сотні, 18” та синьо-жовтого прапора.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше Балух раніше піддавався переслідуванню з боку окупаційною влади в адміністративному та кримінальному порядку через прапор України на даху. В будинку Балуха та його родичів співробітники російської поліції провели два обшуки, знімали при цьому з даху прапор України.

За надуманим обвинуваченням окупаційний суд визнав Володимира Балуха винним “в образі представника влади” і повторно засудив до 320 годин обов’язкових робіт.

Читайте також:
Окупанти в Криму вдруге засудили українця за синьо-жовтий прапор біля хати

Розрив окупаційної пропаганди. В Білогірському районі Криму мовить лише українське ТБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна