Нардеп Денисенко вийшов з УКРОПу, протестуючи проти позиції партії щодо Новинського

 

Позафракційний народний депутат Андрій Денисенко заявив, що виходить із партії “УКРОП” (“Українське об’єднання патріотів”) через партійну позицію щодо голосування у ВР 8 грудня про зняття недоторканності з нардепа від “Опоблоку” Вадима Новинського.

“Вітаю всіх українців – голосів за притягнення Новинського до кримінальної відповідальності у Верховній Раді таки вистачило. Ми хотіли припинити договорняки влади з колишніми “ригами”? Ми вимагали, щоби ГПУ притягала до відповідальності винних за узурпацію влади, вбивства на Майдані і розв’язання війни?
То маємо. Бодай перші кроки в тому напрямку. І я би дуже просив громадськість підтримати ці перші парості справедливості, цей рух назустріч нашим спільним вимогам і надати оцінку діям тих, хто зрадив або усунувся і змалодушив”, – написав Денисенко у соцмережі.

“Оскільки ніхто, крім мене, із депутатів-членів політичної партії “УКРОП” не голосував за притягнення цього агента Путіна до кримінальної відповідальності – і це була саме партійна позиція, оголошена мені в кількох телефонних дзвінках, я не бачу для себе можливості називати цю партію патріотичною і надалі перебувати в її лавах. Віднині я не лише позафракційний, а й позапартійний. А Новинський, сподіваюся, таки сидітиме”, – заявив Денисенко.

Нагадаємо, нещодавно одним із лідерів партії “УКРОП” – головою її контрольної комісії – став олігарх Ігор Коломойський, якого вважають одним з огранізаторів та фінансистів цієї партії.

8 грудня Верховна Рада мінімальною більшістю – 228 голосів – підтримала подання Генпрокуратури на притягнення депутата від “Опоблоку” Вадима Новинського до кримінальної відповідальності (без згоди Регламентного комітету, без дозволу на арешт).

Нардеп Володимир Парасюк в ефірі каналу “112” висловив припущення, що Новинський фінансово стимулював деяких нардепів для неголосування.

Результати голосування (поіменно):

Блок Порошенка
За:103 Проти:0 Утрималися:1 (Брензович) Не голосували:6 (Козаченко, Король, Кривохатько, Хлань, Чекіта, Чепинога) Відсутні:33 (Агафонова, Ар’єв, Бєлькова, Білоцерковець, Богомолець, Валентиров, Велікін, Голуб, Голубов, Гринів, Джемілєв, Жолобецький, Іщенко, Каплін, Князевич, Корнацький, Куліченко, Куніцин, Курячий, Лещенко, Макар’ян, Матіос, Матузко, Міщенко, Недава, Нестеренко, Новак, Продан, Сабашук, О. Савченко, Сольвар, Урбанський, Усов)

“Народний фронт”
За:55 Проти:0 Утрималися:1 (П. Пинзеник) Не голосували:0 Відсутні:25 (Бабенко, Бабій, Войцеховська, Гаврилюк, Дейдей, Денісова, Дзензерський, Донець, Єдаков, Єфремова, Іванчук, Кацер-Бучковська, Княжицький, Котвіцький, Кришин, Логвинський, Лук’янчук, Поляков, Присяжнюк, Савчук, Соляр, Унгурян, Фаєрмарк, Хміль, Шкварилюк)

Позафракційні
За:18 Проти:0 Утрималися:2 (В. Балога, Константіновський) Не голосували:5 Відсутні:21 (серед них – Батенко, Купрій, О. Шевченко, Ярош, Білецький, Б. Береза, Микитась, Тарута та ін.)

“Опозиційний блок”
За:0 Проти:30 Утрималися:0 Не голосували:7 Відсутні:6

“Самопоміч”
За:25 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:0 Відсутні:1 (Сотник)

“Відродження”
За:0 Проти:1 Утрималися:0 Не голосували:5 Відсутні:18

“Батьківщина”
За:12 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:0 Відсутні:9 (Абдуллін, Богдан, Бухарєв, Власенко, Дубіль, Кириленко, Кожем’якін, Немиря, Одарченко)

Радикальна партія Ляшка
За:15 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:0 Відсутні:6 (Галасюк, Мосійчук, Рибалка, Силантьєв, Чижмарь, Шухевич)

“Воля народу”
За:0 Проти:0 Утрималися:1 Не голосували:5 Відсутні:12

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна