Українська армія увійшла до 30 найсильніших збройних сил в світі

 

За даними світового рейтингу Global Firepower українська армія займає 30-те місце у світовому рейтингу збройних сил. про це повідомляє Ukr.Media.

Українські збройні сили помітно поліпшили свої позиції і увійшли до числа найсильніших армій світу. Дві перші сходинки армій США і Росії.

Світовий рейтинг враховує безліч показників, а також роботу яку здійснює держава у сфері розвитку обороноздатності. Якість озброєння, що становить оснащення армійських підрозділів, військова техніка і технології, а також унікальні наукові розробки входять в показники рівня національних армій.

Загальна кількість параметрів оцінки близько 50. Економічний і промисловий потенціал країни також впливає на кінцевий результат розташування в рейтингу.

До числа доступних для поповнення армійських лав кадрів рейтинг відносить все чоловіче населення країни, яке в Україні перевищує 22 мільйони осіб. На сьогодні придатними для армійської служби є 15,7 мільйона громадян чоловічої статі. Кожен рік призовного віку досягають 482 тисячі юних українців.

Сьогоднішня українська армія оснащена 2809 танками, 8217 БТРами і машинами піхоти, 1302 САУ та 625 системами залпового вогню.

Вітчизняна авіація налічує 234 літаки. З них 39 винищувачів, 65 штурмовиків, 89 транспортних кораблів і 33 бойових вертольотів.

Через ослаблення і захоплення Росією бази військового лота в Криму позиції вітчизняного флоту дещо ослабли. В даний час до складу військово-морського флоту України входять 25 кораблів.

Наявність триваючого військового конфлікту в Україні призводить до посилення військових позицій, і можна чекати подальшого прогресу української армії в світовому рейтингу.

Читайте також:
Парубій у Литві запозичив досвід створення Резервної армії

Половина – на армію. Кабмін затвердив порядок розподілу конфіскованих 7,7 млрд. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна