Половина – на армію. Кабмін затвердив порядок розподілу конфіскованих 7,7 млрд. грн.

 

Кабінет Міністрів України затвердив порядок розподілу конфіскованих коштів та коштів, одержаних за рішенням суду за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, які надійшли до спеціального фонду держбюджету поточного року. Про це йдеться в постанові уряду № 842 від 23 листопада, опублікованому на веб-порталі уряду.

Як зазначено в пояснювальній записці до постанови, “розподіл конфіскованих коштів у сумі 7,7 млрд. грн. здійснюватиметься Казначейством щотижнево по мірі їх надходження між бюджетними програмами головних розпорядників коштів пропорційно до затверджених у Державному бюджеті України на 2016 рік показників.
Постанова прийнята на виконання пункту 6 статті 11 Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік”.

За рішенням уряду, кошти розподіляються наступним чином: 46,47% від загального обсягу – на потреби Міністерства оборони, 12,90% – на потреби Національної поліції, 11,95% – Державного космічного агентства, 10,13% – Мінекономрозвитку в частині фінансування оборонних програм, 6,45% – Держспецзв’язку, 2,97% – СБУ, 2,58% – Національної гвардії, по 1,29% – на потреби Держприкордонслужби, ДСНС, головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки.

Розподіл коштів, за рішенням уряду, здійснює Державне казначейство.

Як повідомляла “Новинарня“, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про виділення в 2016 році додаткового фінансування (понад 7 млрд. грн.) на безпеку і оборону, зарплату чиновників, підтримку вугільних шахт та інвестпроекти Фонду регіонального розвитку за рахунок економії за кредитами і невикористаними коштами бюджетів непідконтрольних територій.

Читайте також:
Аналізуємо бюджет: скільки насправді отримає армія в 2017 році?

Міноборони готує новий механізм нарахування зарплат військовим
та підвищення виплат ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна