У “ДНР/ЛНР” бойовикам урізають платню через алкоголь та поповнюють комплект через арешти

 

У зв’язку зі зниженням рівня фінансової підтримки з Росії різко почастішали випадки неповної виплати обіцяного грошового забезпечення бойовикам армій “ДНР” і “ЛНР” – так званого 1-го й 2-го армійських корпусів. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на дані групи “Інформаційний спротив”, які оприлюднив її керівник, народний депутат Дмитро Тимчук.

“Російським окупаційним командуванням придумуються різні застереження, згідно з яким грошове забезпечення військовослужбовцям затримується, виплачується лише частково або не виплачується взагалі.
Одним з найбільш поширених способів обґрунтувати лише часткову виплату зарплат стало звинувачення всього особового складу окремих підрозділів у зловживанні спиртними напоями (в «1 АК ДНР» з початку листопада ц.р. з таким формулюванням зафіксована часткова виплата зарплат у 12 підрозділах, укомплектованих місцевими бойовиками і російськими найманцями). Дана практика в підсумку призводить до масового дезертирства в з’єднаннях російсько-терористичних військ”, – зазначено в повідомленні.

Розвідка також повідомляє про те, що для командування російських окупаційних військ серйозною проблемою залишається істотна неукомплектованість частин і підрозділів “1 АК ДНР” і “2 АК ЛНР”.

“З метою виконання «планів мобілізації» російське командування вдається до найрізноманітніших заходів, залучаючи також для вирішення проблеми співробітників спецслужб Росії. Так, співробітниками ФСБ РФ на Донбасі із залученням «військових комендатур» «ДНР» організовано масштабні заходи із затримання місцевих жителів «за порушення комендантської години». Затриманим потрібно заплатити штраф в розмірі 10 тис. руб., або вони ставляться перед фактом загрози арешту на невизначений термін. При цьому, як спосіб уникнути покарання, затриманим особам чоловічої статі пропонується підписувати «контракти» для проходження служби в “1 АК ДНР»”, – зазначає “Інфоспротив”.

Аналогічна ситуація склалася в “ЛНР”, де зростає число бойовиків з числа місцевого населення і російських найманців, які не бажають продовжувати “службу” в формуваннях російсько-терористичних військ.

Тільки протягом останнього тижня в “6-му окремому мотострілецькому полку” (місце дислокації – Кадіївка, кол. Стаханов) 2 АК зафіксовано 42 бойовиків, які розірвали контракт і намагаються звільнитися за власним бажанням.

“Борючись з проблемою, командування полку створює перешкоди як для даних осіб, так і для тих бойовиків, чий термін дії «контрактів» раніше закінчився. Так, бойовики, у яких «контракт» закінчився у вересні-жовтні цього року, не можуть оформити відповідні документи та отримати належні їм виплати, в т. ч. і за участь в бойових діях. Крім того, при спробах вийти за межі своєї «військової частини», даних «військовослужбовців» затримують співробітники «військової комендатури» і утримують під арештом”, – сказано в повідомленні.

Також зазначено, що, юоячись відповідальності за “некомплект” підрозділів, командири бойовиків у “ДНР/”ЛНР” подають доповіді в вищі штаби про 100% укомплектованість.

Читайте також:
Бойовики масово гинуть під час дезертирства. Командування їх списує на бойові втрати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна