Бойовики масово гинуть під час дезертирства. Командування їх списує на бойові втрати

 

Командування бойовиків заявляє про систематичні обстріли своїх позицій і населених пунктів з боку Збройних Сил України, “списуючи” під них власних знищених і поранених дезертирів, намагаючись приховати інформацію про подібного роду події. Про це повідомив керівник групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук у “Фейсбуці“.

Так, він повідомив, що дезертири з 9-го полку бойовиків під час втечі вбили свого товариша та поранили ще двох.

“В “9-му окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти” (Новоазовськ) “1 АК ДНР”, “військовослужбовці” мінометної батареї, дезертирувавши з бойових позицій і хаотично відстрілюючись від переслідування, вбили Тисакова П. А , який втік з ними, а також поранили ще двох товаришів по службі”, – сказано в повідомленні.

Крім того, у розвідувальному підрозділі цього ж полку четверо бойовиків самовільно залишили бойові позиції й зі зброєю в руках дезертирували, але змушені були здатися після того, як були блоковані на околиці Новоазовська “комендантським взводом” бойовиків.

Також у “2-му мотострілецькому батальйоні” “9-го полку” бойовики Барбишев А. М. і Бурий В. А., дезертирувавши з бойових позицій, викрали у Новоазовську цивільний автомобіль і мали намір проїхати на ньому через блок-пост, але на виїзді з міста були затримані. Під час їх затримання один з дезертирів загинув, другий був важко поранений.  

Читайте також:
“Бери й наступай”. Розвідка доносить про масове дезертирство в арміях “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна