Заступник міністра запропонував прийняти сирійських біженців для швидшого отримання “безвізу”

 

Заступник міністра юстиції з європейської інтеграції Сергій Петухов пропонує допомогти ЄС з вирішенням міграційної кризи, забравши частину квот на сирійських мігрантів. Це, на його думку, має пришвидшити впровадження “безвізу” для України, написав міністр у “Фейсбуці“, інформує “Новинарня“.

На його переконання, для того, щоб отримати “безвіз” з ЄС, Україна має стати їм потрібною.

“Не секрет, що на прийняття рішення по Україні багато в чому вплинула сирійська міграційна криза. Саме побоюючить негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз Україні. А якщо це є наша найбільша проблема, то саме вона може і стати рішенням!”, – написав заступник міністр.

При тому Петухов запропонував взяти на себе квоти на сирійських біженців, наприклад, Нідерландів. На його думку, це могло би стати важливим проявом солідарності з Європою у вирішенні спільної проблеми.

“Звісно ми потребували би додаткового фінансування від ЄС чи окремої країни, але це були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на їх утримання в ЄС”, – додав він.

Також Петухов запропонував допомогти ЄС в розслідуванні міжнародних та транскордонних злочинів, зазначивши, що в їхніх інтересах є щоби Україна мала угоду з Європолом.

“Як на мене, замість того щоб ображатися, треба шукати яким чином стати їм необхідними і потрібними. Наприклад, я вже бачу потребу ЄС у тісній співпраці з Україною в розслідуванні міжнародних та транскордонних злочинів”, – зазначив він.

Читайте також:
Євросоюз узгодив механізм зупинки “безвізу” на 99%, – ЗМІ

ЄС матиме серйозні проблеми, якщо не надасть “безвіз” Україні, – єврокомісар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна