Євросоюз узгодив механізм зупинки “безвізу” на 99%, – ЗМІ

 

Євроcоюз на 99% узгодив текст угоди про механізм призупинення дії безвізового режиму, що необхідний для надання “безвізу” Україні, а питання, що лишилися, не мають надвеликої політичної ваги. Про це повідомляє “Європейська правда”.

Схвалення механізму призупинення, який був придуманий через Туреччину, найбільше загальмувала Франція, коли йшлося про скасування віз для турецьких громадян. У Франції добре знайомі з турецькими мігрантами – і в себе, і в сусідній Німеччині, зазначено в статті.

Зазначається, що Франція намагалася заморозити переговори про механізм призупинення безвізового режиму ЄС до виборів президента країни, які відбудуться у квітні 2017 року, щоби не дати додаткові козирі лідеру крайніх правих Марін Ле Пен.

Як стало відомо “ЄП”, ключове питання, щодо якого країнам-членам не вдалося дійти згоди на зустрічі постпредів країн-членів ЄС в середу, 23 листопада, стосується принципу “вибіркового припинення безвізового режиму”.

Обговорюється ідея, щоб на першому етапі безвізовий режим призупинявся для окремих категорій власників паспортів, за пропозицією Єврокомісії. Узгодження як самого принципу, так і переліку категорій виявилося безуспішним.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 листопада на саміті Україна-ЄС в Брюсселі президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що питання безвізового режиму до України має бути вирішене до кінця року.

Читайте також:
ЄС матиме серйозні проблеми, якщо не надасть “безвіз” Україні, – єврокомісар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна