Вперше за 22 роки в Україну приїхав Верховний Комісар ООН у справах біженців та побував у КПВВ “Майорськ”

 

Сьогодні Верховний Комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді відвідав КПВВ “Майорськ”. Про це йдеться в повідомленні організації “Право на захист“.

Зазначається, що Верховний Комісар мав змогу не тільки побачити роботу нового КПВВ, але й поспілкуватися з людьми, які перетинали лінію розмежування.

21 листопада, під час зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, Філіппо Гранді повідомив, що у рамках візиту він відвідає схід України, щоб “побачити на власні очі стан справ”.

Також зустріч з Верховним Комісаром ООН провів президент Петро Порошенко.

“Ми задоволені рівнем співробітництва України з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців та дякуємо за міцну підтримку нашої держави у цей складний час”, – сказав Президент.

Глава держави висловив сподівання, що візит Верховного Комісара в Україну дозволить йому на власні очі оцінити усю складність гуманітарної ситуації на Донбасі, за яку несе повну відповідальність Росія.

Порошенко звернувся до Філіппо Гранді з проханням приділити особливу увагу тим серйозним проблемам, з якими стикаються кримські татари в тимчасово окупованому Росією Криму.

У свою чергу, Філіппо Гранді наголосив, що невипадково здійснив візит в Україну у перший рік після обрання на посаду Верховного Комісара ООН. “Ми надаємо велике значення ситуації у Вашій країні і тій ролі, яку ми можемо відіграти у вирішенні відповідних проблем. Цей візит важливий ще й тим, що ми можемо донести інформацію про виклики, з якими стикається Україна, до усього світу”, – сказав Філіппо Гранді.

Останній візит Верховного Комісару ООН у справах біженців в Україну відбувся 22 роки тому.

Читайте також:
В ООН вперше назвали Росію державою-окупантом, а Крим – окупованим. РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна