Дружина Луценка назвала Савченко “козою”, та – всіх депутатів “баранами”. ВІДЕО

 

На вечірньому засіданні 15 листопада Верховна Рада відхилила два депутатські законопроекти щодо змін до так званого “закону Савченко”, за яким день перебування в СІЗО зараховується як два дні всього терміну ув’язнення.

Як сказав голова ВР Андрій Парубій, відхилення цих законопроектів дозволить включити до порядку денного парламенту урядовий законопроект з цього приводу.

Під час полеміки “радикал” Олег Ляшко визнав, що його фракція помилилася, коли свого часу підтримала “законопроект Савченко”, сама Надія Савченко обізвала депутатів “баранами”, а Ірина Луценко (БПП) порівняла Савченко з “козою”.

Відео:

Новинарня” наводить цитати зі стенограми ВР:

Олег Ляшко:

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко

– Фракція Радикальної партії голосувала за так званий “закон Савченко”, по якому термін перебуванні в ув’язненні зараховується день за два. Я хочу визнати перед усіма громадянами, голосування нашої фракції за цей закон – це була (…) велика помилка.

З одного боку, є маса людей, які сидять незаконно і ми маємо вирішувати цю проблему, але ми не можемо випускати на волю вбивць, ґвалтівників, насильників. Понад тридцятеро людей були вбиті злочинцями, які достроково вийшли на волю. І якби ми не проголосували це закон, вони б сиділи в тюрмі і більше тридцяти українців залишились би живі. Дванадцятеро українських дівчат було  зґвалтовано злочинцями, які достроково вийшли на волю.

Ми маємо виправити сьогодні цю помилку: убивці, ґвалтівники  мають сидіти в тюрмі, а не ґвалтувати українців і вбивати українців…

Надія Савченко:

Савченко в ПАРЄ. Фото: УП– Те, що народні депутати визнають самі, що вони барани, це наша проблема. Закон, коли проголосували, треба було доопрацьовувати, а не лінуватися, а потім скидати на нього всіх собак.

У в’язниці сидить 69 тисяч, 6992 вийшло по “закону Савченко”, як ви говорите. Рецидив скоїло 187. Рецидив є завжди, це 10 відсотків коли б хто не вийшов. Вони б не вийшли зараз, вони б вийшли пізніше.

Стаття 22 Конституції України, закон не може бути прийнятий на погіршення прав людини. Ви зараз цими двома законами погіршуєте права людини. Цим законом можуть користуватися в’язні, дійсно, якщо будуть затягувати час. Але для цього треба було не лінуватися, початувати змінювати Кримінальний кодекс, КПК і робити нормальну судову реформу.
Можна дати півроку на розслідування. Цей закон був, в першу чергу, для того, щоб слідство не проводилося вічно і не робила безчинства саме “ментовська” держава.

…Якщо один раз людина відсиділа, простіше всього ментам скинути всіх собак, (…) знайти того хлопця, який відсидів, наприклад, за якесь пограбування легке і накинути йому вбивство, зґвалтування і все решта, виламати руки – і він піде як “рецидив”.

Ви не захищаєте і не розбираєтесь справедливо. Ви політично спекулюєте і доводите людям ще раз всім, що ви барани, тільки один баран, крутіші роги й другого. Насправді барани всі.

Вітаю вас ще раз. Народ  ще раз зрозумів, що ви йдете до дна.

Ірина Луценко:

irina-lutsenko_Ірина Луценко– Повідомляю козам, які зайшли за допомогою світової спільноти в цей парламент. Більше 60 тисяч амністованих і випущених зеків з Росії зараз воюють  і вбивають наших солдат. Ці рецидивісти, які були випущені під  помилки і ейфоричне голосування  за людину, за яку відстоював весь світ, теж зараз повертаються туди і  гвалтують наших  дітей, убивають наших хлопців, здійснюють розбої, граблять ювелірні магазини.

Тому для коз. Ви мобілізували зал, я закликаю всіх  проголосувати.

Читайте також:
Савченко подумує над незначною зміною в “закон Савченко”

Кабмін схвалив зміни до “закону Савченко”

Як відомо, Верховна Рада 26 листопада 2015 року ухвалила закон авторства Надії Савченко “Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання”, який набрав чинності 24 грудня 2015 року.
Крім Надії Савченко, яка на той час перебувала в СІЗО в Росії, ініціаторами проекту виступили Андрій Кожем’якін, Іван Крулько, Микола Паламарчук, Леонід Ємець, Олег Осуховський.
Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Читайте про приклади застосування “закону Савченко”:
Суддя-колядник Зварич “відкинувся”. Сім років відмотав… ВІДЕО

Апеляційний суд підтвердив, що Лозінський вийде на свободу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна