Кабмін схвалив зміни до “закону Савченко”

 

Кабмін схвалив виключення із “закону Савченко” осіб, які вчинили тяжкі злочини. Відповідне рішення було прийнято під час засідання Кабміну, інформує “112 Україна“.

“Особи виходять на свободу і буквально через тиждень-два здійснюють новий злочин. Ми висловлювали позицію профільного комітету парламенту, депутатам, щоб формула зарахування перебування в СІЗО 1 день за 2 залишалася для тих, хто скоїли легкі або злочини середньої тяжкості. Вбивці, терористи, ґвалтівники не повинні отримати такий залік. Прошу уряд підтримати цей  законопроект. Наступний блок буде вноситися Аваковим найближчим часом. Будемо просити, щоб цей законопроект швидше поставили в парламенті як невідкладний”, – заявив глава Мін’юсту Павло Петренко.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман позицію підтримав.

“Неприпустимо пом’якшувати відповідальність за тяжкі злочини. Страшна цифра, 27 умисних вбивств, 12 зґвалтувань, розбої, крадіжки, грабежі. За такі злочини треба давати довічне ув’язнення, а не давати можливість через закон виходити тим, хто знову починає вбивати”, – заявив Гройсман.

Зазначається, що зміни до закону Савченко сьогодні розгляне і профільний комітет Ради. За словами голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем’якіна, комітет розгляне два проекти.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 20 вересня навів такі дані: за законом звільнені 8 200 засуджених і ув’язнених. 34 000 (!!!) підлягають звільненню з місць ув’язнення за рік. Із зазначеної кількості 785 вже викриті у вчиненні злочинів, з яких 22 – за умисне вбивство, 18 – нанесення ТТП, 10 – зґвалтування, 405 – крадіжки, 131 – грабежі, 66 – збройні розбої, 39 – шахрайство, 20 – хуліганство та інші злочини.

Читайте також:
За “законом Савченко” на волю вийшли 9 тис. злочинців, 23 з них уже скоїли вбивства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна