В Україну не впустили священника-ДНРівця РПЦ, який закликав до знищення України. ФОТО

 

СБУ заборонила в’їзд в Україну громадянину Російської Федерації, церковному диякону однієї з єпархій РПЦ, учаснику незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР”. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“Уперше цей 34-річний громадянин прибув на тимчасово окуповані території із загоном найманців у серпні 2014 року. Виконуючи обов’язки позаштатного капелана, на практиці диякон діяв як штатний пропагандист: давав інтерв’ю та знімав фільми, в яких заперечував існування України та українського народу, закликав до знищення України, приєднання ОРДЛО до Російської Федерації. У своєму профілі в російській соціальній мережі ця “духовна особа” пропагує агресивну війну, вищість одних релігій над іншими”, – йдеться в повідомленні.

Священик-сепаратист

Зазначається, що дії священнослужителя є посяганням на територіальну цілісність України, розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, що шкодять національним інтересам України. Йому заборонено в’їзд на територію України терміном на три роки. Розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження.

Читайте також:
Архієпископа УПЦ КП затримали ФСБшники на адмінкордоні з Кримом

Суд зобов’язав УПЦ КП знести храм в Московській області. Напередодні суду стріляли в адвоката

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна