Суд зобов’язав УПЦ КП знести храм в Московській області. Напередодні суду стріляли в адвоката

 

Московський обласний суд постановив знести Свято-Троїцький храм УПЦ Київського патріархату в м. Ногінську (Московська область). Про це в “Фейсбуці” повідомив ієромонах Святослав Скороход.

“Сьогодні чорний понеділок для Богородської єпархії УПЦ Київського патріархату в Росії. Московський обласний суд виніс рішення за нашим Апеляційним позовом.
З третього жовтня 2016 року вступає в силу остаточний вирок в знесенні нашого Свято-Троїцького храму в м. Ногінську Московської області, задовільнивши позивача – адмiнicтрацiю Ногiнського району (а по сутi Московську патрiархiю) та рішення першої судової інстанції Ногінського міського суду. Згідно постанови храм буде знесений в 4-місячний термін за наш рахунок”, – написав священик.

Повідомляється, що напередодні засідання суду на адвоката УПЦ КП Тетяну Горюнову Тетяну було скоєно напад. Ввечері, коли жінка поверталася додому, невідомі з машини почали по ній стріляти, опісля погрожуючи по телефону розправою у випадку подальшої підтримки та захисту в суді храму Української церкви.

“На жаль, все українське систематичне підчищається і нищиться: сьогодні резонансне рішення по знесенню храму, до того закриття української бібліотеки та ліквідація єдиної централізованої української організації “Український конгрес Росії”, – додав Святослав Скороход.

Читайте також:
В ЗСУ незабаром офіційно запровадять військових капеланів. УПЦ МП – поза грою?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна