Російського кухаря зацькували і звільнили з роботи за жарт про Моторолу

motorola-pashukevich

“Він вчора мив машини, вона смоктала х*р. Тепер вони герої, надії ДНР” – такий допис зробив у своєму “Фейсбуці” Григорій Пашукевич, шеф-кухар ресторану C1tizen у Санкт-Петербурзі (РФ), з приводу вбивства в Донецьку бойовика Арсенія Павлова на прізвисько Моторола.
Через це Пашукевича звільнили з роботи, почали цькувати, а сам паста-бар опинився на межі закриття.

Про звільнення Пашукевича йдеться в повідомленні закладу в мережі “ВКонтакті”.

Через деякий час після того, як Пашукевич опублікував у коментар у соцмережі, спалахнув скандал. Він видалив допис і вибачився, визнавши, що був неправий, зачепивши почуття близьких людей небіжчика.
Щоправда, пост із вибаченнями Пашукевич згодом вирішив стерти, передає “Дождь”.

Скандал розгорівся з особливою силою після того, як увагу до жарту Пашукевича у своєму “твіттері” привернув відомий російський пропагандист, військовий кореспондент “Комсомольської правди” в “ДНР” Дмитро Стешин.
motorola-steshin-pashukevich

Російські коментатори почали цькувати Пашукевича, погрожувати йому розправою.

З’ясувалося, що Григорій Пашукевич – учасник російського опозиційного “Маршу незгодних”. Також у мережі було знайдено його фото у футболці з тризубом і написом “Україна”:

pashukevich-grigoriy

На сторінці ресторану C1tizen у “Фейсбуці” почали з’являтися негативні відгуки користувачів, які розкритикували ресторан через коментар шеф-кухаря.

Після оголошення про те, що Пашукевич більше не працює в закладі, користувачі продовжили ставити бару низькі оцінки.

Дописувачі закликають у C1tizen Росспоживнагляд, нарікають на “антисанітарні умови” в закладі, а Пашукевича закликають перевірити управління міграції.

Читайте також:
Моторолу ховають у Донецьку на лафеті тисячі бюджетників,
під гаслом “Герої не вмирають”. ФОТО

Як відомо, ввечері 16 жовтня ЗМІ повідомили, і в “ДНР” підтвердили, що у ліфті житлового будинку у Донецьку загинув один із відомих бойовиків “ДНР”, громадянин Росії Арсеній Павлов із позивним “Моторола”.

Після вбивства Мотороли ватажок “ДНР” Олександр Захарченко оголосив українських військових “поза законом” зокрема і на території України. “Ходіть тепер і бійтеся”, – пригрозив він.

Читайте також:
“А уявіть, що буде, коли Путіна завалять?”
Фестиваль соцмереж на смерть Мотороли




Арсеній Павлов “Моторола” – працівник автомийки з Ростова-на-Дону, 1983 р.н. (народився в Ухті, Республіка Комі). Мав у Росії проблеми з законом. Перед тим нібито брав участь у чеченській війні.
Приїхав на окупований Донбас навесні 2014 року й очолив незаконне збройне формування “Батальйон Спарта”. Терористи “ДНР” присвоїли йому звання “полковника”.
Раніше він сам заявив, що “розстріляв 15 полонених” військовослужбовців українських Збройних сил. Зокрема, відомо, що Моторола розстріляв полоненого “кіборга” Ігоря Брановицького.

Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався Моторола.

Уперше ЗМІ писали про поранення Павлова в липні 2014 року. Після цього він їздив лікуватися в Крим зі своєю другою дружиною (перша, з якого шлюб не розірваний, залишилася в Краснодарському краї РФ).

Як повідомляла “Новинарня“, на початку червня представник так званого “міністерства закордонних справ ДНР” Костянтин Долгов інформував про поранення Павлова в ході бойових дій.
“Моторола поранений, осколок пошкодив ліве око. Вивезли у Пітер (Санкт-Петербург, РФ) на операцію”, – написав тоді Долгов у “Фейсбуці”.

24 червня з’явилася інформація, що на Арсенія Павлова скоїли замах – внаслідок діяльності “невідомих патріотів” спрацював радіокерований фугас. Внаслідок цього вибуху терорист не постраждав.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна