Моторолу ховають у Донецьку на лафеті тисячі бюджетників, під гаслом “Герої не вмирають”. ФОТО

 

У Донецьку в середу, 19 жовтня, ховають одного з провідних бойовиків “ДНР”, громадянина Росії Арсенія Павлова (позивний Моторола).

pohoron-motoroli-teatr

Прощання проходить в будівлі Донецького театру опери та балету імені Анатолія Солов’яненка. Біля театру зібралася черга приблизно з 3 тисяч осіб. Пізніше людей стало більше – до 6 тисяч осіб, повідомляють “Новости Донбасса”.

Територія навколо театру оточена бойовиками “ДНР”. Рух у центрі Донецька перекрито.

У черзі стоять як люди похилого віку, так і молодь.

“На похорон “мотороли” зігнали сотні бюджетників! Росіяни створюють ефект масовості й “загальної любові”!” – написав у “твіттері” один із донеччан.

pohoron-motoroli-avtobusi

На центральних вулицях міста людей очікують спеціально замовлені автобуси. У вишах скасували заняття.

pohoron-motoroli-teatr-grob

Дорогий гріб із Моторолою, встановлений у театрі для прощання, вкрито прапором бандформування “Спарта”, яке очолював росіянин.

У залі – почесна варта, вінки, квіти.

pohoron-motoroli-teatr-grob-3

З самого початку на прощальній церемонії присутній ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко.

У місті розвішані білборди із зображенням Мотороли та гаслом “Герої не вмирають!”, яке лунало при прощанні із загиблими на Майдані в Києві і лунає на похоронах українських військових.

pohoron-motoroli

“На кладовище Мотора повезуть на лафеті”, – написав у “твіттері” Олександр Коц – російський журналіст із газети “Комсомольська правда”, який висвітлює війну на Донбасі з позицій бойовиків.

“Неймовірна кількість людей прийшла на прощання з Моторолою. Траурна хода більша, ніж першотравнева. Так ховають Героїв”, – зазначив також пропагандист, додавши, що “Мотора проводжають аплодисментами”.

Як написав інтернет-ресурс бойовиків ДАН, “у жалобному заході взяли участь понад 50 тисяч громадян…”

Для охорони прощання із загиблим в результаті терористичного акту “полковником збройних сил ДНР Арсенієм Павловим (…) було задіяно близько 400 правоохоронців, у тому числі 90 інспекторів державтоінспекції ДНР… Порушень порядку не зафіксовано.




Паралельно в Донецьку ховали охоронця Мотороли, який загинув разом із ним у ліфті. На похоронах 35-річного Євгена Гадло з позивним Гога були тільки рідні й близькі.

Моторолу, який родом із Комі (РФ), поховали на кладовищі в районі Донецького моря в Ленінському районі Донецька.

Біля будинку, де загинув Арсеній Павлов, раніше спорудили “меморіал” із залишків ліфта, в якому підірвали бойовика:
mistse-vbivstva-motoroli-lift

Читайте також:
Бойовик Гіві за вбитого Моторолу обіцяє рівняти з землею
всі міста до Києва і вбивати мільйони

У мережу виклали “оглядову екскурсію” по мега-кладовищу сепаратистів у Донецьку. ВІДЕО

Як відомо, ввечері 16 жовтня ЗМІ повідомили, і в “ДНР” підтвердили, що у ліфті житлового будинку у Донецьку загинув один із відомих бойовиків “ДНР”, громадянин Росії Арсеній Павлов із позивним “Моторола”, який хвалився вбивством 15 українців.

Після вбивства Мотороли ватажок “ДНР” Олександр Захарченко оголосив українських військових “поза законом” зокрема і на території України. “Ходіть тепер і бійтеся”, – пригрозив він.

Читайте також:
“А уявіть, що буде, коли Путіна завалять?”
Фестиваль соцмереж на смерть Мотороли

Арсеній Павлов “Моторола” – працівник автомийки з Ростова-на-Дону, 1983 р.н. (народився в Ухті, Республіка Комі). Мав у Росії проблеми з законом. Перед тим нібито брав участь у чеченській війні.
Приїхав на окупований Донбас навесні 2014 року й очолив незаконне збройне формування “Батальйон Спарта”. Терористи “ДНР” присвоїли йому звання “полковника”.
Раніше він сам заявив, що “розстріляв 15 полонених” військовослужбовців українських Збройних сил.
Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався Моторола.

Уперше ЗМІ писали про поранення Павлова в липні 2014 року. Після цього він їздив лікуватися в Крим зі своєю другою дружиною.

Як повідомляла “Новинарня“, на початку червня представник так званого “міністерства закордонних справ ДНР” Костянтин Долгов інформував про поранення Павлова в ході бойових дій.
“Моторола поранений, осколок пошкодив ліве око. Вивезли у Пітер (Санкт-Петербург, РФ) на операцію”, – написав тоді Долгов у “Фейсбуці”.

24 червня з’явилася інформація, що на Арсенія Павлова скоїли замах – внаслідок діяльності “невідомих патріотів” спрацював радіокерований фугас. Внаслідок цього вибуху терорист не постраждав.

Нагадаємо, Моторола звинувачувався в убивстві полоненого військовослужбовця 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади Ігоря Брановицького – “кіборга” Донецького аеропорту.

В інтерв’ю ВВС боєць 80-ї бригади Юрій Сова, який потрапив у полон бойовиків після підриву нового терміналу ДАП у січні 2015 року, розповів, що був очевидцем вбивства Брановицького.

“Спочатку били, а після цього був допит… Ігорю дісталося найбільше, тому що він зізнався, що кулеметник. Йому зламали багато кісток. Прийшов медик, перебинтував його і викликали швидку.
Тоді зайшов Моторола. Подивився на нас всіх, ми вже сиділи біля стіни. А Ігор лежав за два-три метри від мене. Моторола підійшов, запитав: “Що за тіло?” Йому сказали, що викликали “швидку”. Тоді він ще подивився, сказав, “щоб не мучився, бо не доживе до лікарні”, дістав ТТ і пустив йому дві кулі в голову”.

Приблизно так само страту українського кулеметника з ДАП описує журналіст Сергій Лойко в книжці “Аеропорт”.

Читайте також:
Інтерпол відмовив Україні в міжнародному розшуку Мотороли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна