У штаб-квартирі НАТО вперше пройшла зустріч “Друзів України”

 

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі під головуванням колишнього генерального секретаря Альянсу Андерса Фога Расмуссена відбулася перша в історії двосторонніх відносин України й НАТО зустріч групи “Друзів України”.

Українську сторону представила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає УНІАН.

За словами Климпуш-Цинцадзе, темами для обговорення були питання стану реформ сектору безпеки та оборони в Україні, з якими загрозами стикається Київ, що ми очікуємо від нашої співпраці з НАТО, і що ми, як країна-партнер, можемо запропонувати.

“Я переконана в тому, що ми багато що можемо додати, щоб загальна регіональна безпека була забезпечена більш ефективно – ми є не тільки споживачами безпеки, а і контриб’юторами”, – сказала віце-прем’єр.

До складу групи “Друзів України” увійшли кілька послів – постійних представників країн-членів Альянсу, зокрема США, Польщі, Великої Британії, Франції, Італії та ін.

Ініціатором створення групи “Друзів України” став Андерс Фог Расмуссен, котрий в Україні є позаштатним радником президента Порошенка.

Читайте також:
Україна та НАТО підписали угоду щодо охорони інформації з обмеженим доступом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.