Порошенко і Туск скоординували завершення ратифікації угоди про асоціацію та надання “безвізу” Україні

 

Президент Петро Порошенко та Президент Європейської Ради Дональд Туск скоординували підходи щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також якнайшвидшого схвалення Європейським Парламентом та Радою ЄС рішення про запровадження безвізового режиму для громадян України. Про це йдеться в повідомленні адміністрації президента за результатами переговорів Порошенка з Туском, який прибув в Україну для участі у заходах, присвячених 75-й річниці трагедії Бабиного Яру.

Співрозмовники також обговорили графік політичного діалогу на найвищому рівні по лінії Україна-ЄС до кінця року, включаючи орієнтовні терміни проведення чергового саміту.

Крім того, Туск привітав успішні кроки української влади на шляху реформ, підтвердженням чому стало рішення Міжнародного валютного фонду про відновлення програми співпраці з Україною. Він назвав це позитивним сигналом підтримки реального прогресу в реформах, включаючи боротьбу з корупцією.

“Я хочу підтвердити, що Європейський Союз готовий і надалі всебічно підтримувати Україну на шляху економічного зростання, реформ та протидії агресії”, – запевнив Президент Європейської Ради.

У свою чергу Порошенко поінформував співрозмовника про розвиток ситуації на Донбасі та зусилля України у реалізації Мінських домовленостей у контексті обговорення майбутніх відносин між ЄС та Росією під час засідання Європейської Ради 20-21 жовтня.

“Ми розраховуємо на збереження солідарності ЄС з Україною та продовження санкційного тиску на Росію до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України”, – наголосив він

Читайте також:
Ще один крок на шляху до безвізу з ЄС: комітет Європарламенту “дав добро”

Порошенко збирається до Брюсселя для пошуку компромісу щодо асоціації з ЄС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна