Для виконання угоди про розведення сил на Донбасі потрібна політична воля сторін, – Штайнмаєр

 

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляє, що для розведення сил на Донбасі потрібна політична воля сторін. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОБСЄ, передає “Радіо Свобода“.

Глава МЗС ФРН наголосив, що після домовленого розведення сторін у трьох визначених зонах це треба зробити по всій лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях.

“Лише стійке перемир’я не гарантує втілення Мінських угод, але без мовчання зброї по всій лінії контакту ми не просунемося далі і в політичному сенсі. Гарантій і зараз немає. Без волі сторін конфлікту дотримуватися укладених раніше домовленостей прогресу не буде і зараз”, – сказав голова МЗС Німеччини.

Як відомо, 21 вересня в Мінську підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів у трьох районах лінії розмежування – біля н.п. Станиця Луганська, Золоте й Петровське. Представник України з питань безпеки на переговорах у Мінську Євген Марчук заявив, що на домовлене розведення військ і озброєнь сторони виділили 13 днів.

Детальніше про деталі й механізми угоди читайте в матеріалі “Новинарні“:
У Мінську підписано угоду про відведення військ у трьох зонах безпеки на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна