З імовірних коштів спецконфіскації 10,5 млрд. закладено в бюджет-2017, – Гройсман

 

Кабінет Міністрів заклав у державний бюджет на 2017 рік надходження від спеціальної конфіскації коштів корупціонерів часів Януковича в розмірі 10,5 мільярдів гривень.
Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Верховній Раді в середу, 21 вересня, під час представлення проекту держбюджету на наступний рік.

Гройсмана запитали, чи підтримує Кабмін ініціативу фракції “Народний фронт” ухвалити законопроект про спецконфіскацію та чи планує в разі ухвалення цього закону спрямувати 50% отриманих від конфіскації коштів на підвищення обороноздатності й забезпечення зарплат поліцейських, військовослужбовців, а інші 50% – на підвищення соціальних стандартів.

“Уряд вчора вніс в парламент останню версію закону про спецконфіскацію. Ми підтримуємо те, що кошти, які були вкрадені, мають бути повернуті – і це наш обов’язок”, – сказав прем’єр.

“Я просто собі не уявляю, хто візьме на себе відповідальність, якщо, не дай Бог, ці кошти зникнуть. Я вважаю: кожен, хто не проголосує, щоб ми у цивілізований спосіб – це в жодному разі не шантаж – відновили справедливість, тут буде величезне питання”, – зазначив Гройсман.

“Ми заклали в бюджет надходження від спецконфіскації на наступний рік 10,5 мільярдів гривень. Колеги, загальна сума спецконфіскації – 40 мільярдів гривень. І якщо хтось скаже, що ми взяли неймовірні доходи – і поклали їх у доходи бюджету, це неправда”, – поінформував прем’єр-міністр.

Уряд підтримує, що 40 млрд. гривень “повинні бути витрачені на розвиток національної економіки, на підтримку нашої обороноздатності і, як наслідок, на підвищення соціальних стандартів для українців”, передає слова Гройсмана “Українська правда”.

Розгляд законопроекту щодо цивільної спецконфіскації у ВР заплановано на четвер, 22 вересня.

Як відомо, “Народний фронт” уже неодноразово намагається провести через ВР проект закону про спецконфіскацію коштів Януковича та його команди. Представники інших фракцій вбачають у цьому корупційну складову.
Президент Петро Порошенко в щорічному зверненні до Ради висловився за прийняття такого закону, але в доопрацьованому вигляді.

Читайте також:
Рада прийняла проект держбюджету на 2017 рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна