Рада прийняла проект держбюджету на 2017 рік

 

Верховна Рада прийняла для подальшого розгляду проект державного бюджету на 2017 рік.

“Подання законопроекту про державний бюджет на 2017 рік під номером 5000 завершено. Відповідно до статті 154 регламенту Верховної Ради державний бюджет України на 2017 рік уважається прийнятим Верховною Радою для подальшої роботи”, – сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Відповідно до проекту, уряд очікує у наступному році зростання ВВП на 3%, що дасть можливість збільшити надходження до бюджету на 16,7 % до 876 млрд. гривень.

“Це абсолютно реалістичний показник – зростання на 17% доходів держбюджету. Я вважаю, що сам проект держбюджету є реалістичним і чесним”, – сказав прем’р-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

Також в проект держбюджету закладено зростання мінімальних зарплат на 10% та зростання зарплат освітян та медиків, при тому влада не планує підвищувати податки.

Крім того, у держбюджеті передбачено 129 млрд. гривень на оборону держави.

А також 40 млрд. гривень на ремонт доріг.

Парламентська більшість загалом задоволена проектом держбюджету. Проте бюджет розкритикувала опозиція.

Читайте також:
Кабмін вчасно затвердив держбюджет-2017 зі 129 мільярдами на безпеку

У держбюджеті закладуть до 40 млрд на ремонт доріг, – Гройсман

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна