Безвізового режиму від ЄС не буде, поки Європарламент не затвердить механізм його зупинки, – ЗМІ

 

Євросоюз не впровадить безвізовий режим для України і для Грузії без затвердження нових правил призупинення “безвізу” з третіми країнами. Про це з посиланням на власні джерела в Раді ЄС повідомляє “Укрінформ“.

За словами співрозмовника агенції, саме так виглядають перспективи розвитку процесу візової лібералізації для України.

“Не можу назвати конкретних термінів. Для України та Грузії це відбудеться лише після затвердження нового механізму призупинення [безвізового режиму]”, – розповів співрозмовник.

Агенція зазначає, що питання ухвалення нового механізму призупинення візових режимів з третіми країнами перебуває на порядку денного міжінституційного переговорного процесу за участю Європарламенту, Ради ЄС та Єврокомісії.
Голосування щодо цієї резолюції не включено до порядку денного чергового пленарного засідання Європарламенту 3-6 жовтня у Страсбурзі.
Наступна сесія законодавчого органу ЄС запланована на кінець жовтня, але її порядок денний ще не сформований.

Раніше повідомлялося, що 7 липня ц.р. комітет Європарламенту з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) з поправками схвалив пропозицію щодо механізму призупинки безвізового режиму для третіх країн.

 

Читайте також:
Меркель прив’язала “безвіз” для України і Грузії до механізму його зупинки

Комітет Європарламенту без голосування схвалив надання Україні “безвізу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна