Прем’єр Словаччини: Україна виконує Мінські угоди менше, ніж Росія

 

Україна робить менше, ніж Росія, для виконання своїх зобов’язань в рамках Мінських угод. Про це заявив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в інтерв’ю Reuters.

Фіцо вважає санкції проти РФ неефективними, тому що вони шкодять Європейському Союзу та економічним інтересам Словаччини зокрема. Але він додав, що поважає солідарність ЄС з цього питання.

“Якщо говорити про імплементацію Мінських угод, то має бути чітко сказано, що обидві сторони порушують їх. Насправді, якщо ми перевіримо, як Україна втілює їх (мінські домовленості), то доведеться сказати, що Україна виконує їх навіть менше, ніж Росія”, – сказав глава уряду Словаччини.

Роберт Фіцо неодноразово закликав до припинення санкцій проти Росії, зокрема останній раз – після зустрічі з президентом Володимиром Путіним у серпні в Москві, передає “Європравда”.

“Санкції нічого не змінили щодо Росії. Санкції шкодять ЄС і Росії і вони допомагають США. Я відкидаю їх, але в той же час не порушуватиму єдність ЄС”, – додав він.

Слід зазначати, що Словаччина головує в ЄС до кінця цього року.

Читайте також:
На виборах у Словаччині перемогла партія чинного прем’єра
й багато набрали прибічники Росії

……

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна