Соромляться проросійської позиції уряду: словаки зібрали майже €2 млн на боєприпаси для України

Активісти у Словаччині зібрали 1,94 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України. Таким чином вони висловлюють незгоду з політикою проросійського уряду Словаччини та відмовою надавати військову допомогу Україні, а також долучаються до чеської ініціативи із закупівлі снарядів.

Про це повідомляє видання Reuters.

У Словаччині припинили надавати Україні військову допомогу ще торік після обрання прем’єр-міністром країни проросійського політика Роберта Фіцо, який стверджує, що “конфлікт не має військового вирішення” і закликає до “мирних переговорів. До чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для ЗСУ, до якої вже долучилися щонайменше 15 країн, Словаччина також відмовилася приєднатися.

Натомість місцеві активісти вирішили висловити незгоду з діями уряду й запустили кампанію зі збору коштів на снаряди для ЗСУ.

“Багато людей у Словаччині соромляться орієнтації уряду на Росію. Це причина, чому люди роблять свій внесок”, – наголосила організаторка акції “Боєприпаси для України” Зузана Ізсакова з громадської групи “Мир Україні” (Mier Ukrajine).

За чотири дні вдалося зібрати 1,94 мільйона євро. До акції долучилося 30 тисяч людей, які в середньому пожертвували по 64 євро. Акція буде безстроковою.

Читайте також:
Нідерланди виділяють понад €200 млн на ППО та снаряди для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.