“Укроборонпром” представив зразок нового бойового модуля “Вій”

 

До Дня танкістів Державний концерн “Укроборонпром” продемонстрував зразок нового бойового модуля “Вій”, повідомляє “5 канал“.

Упродовж останнього року на усі нові та відремонтовані танки встановлюють виключно потужні німецькі двигуни – похизувалися на Київському бронетанковому заводі.

Із нагоди Дня танкістів там відвідувачам показали відремонтовані після боїв на Сході танки Т-64 і Т-72. Крім того, продемонстрували зразок нового бойового модуля під назвою “Вій”. Це скорострільна 23-міліметрова гармата, яку планують встановлювати на розвідувальну машину “Дозор-Б”. Раніше її оснащували лише кулеметами, і військові нарікали, що їм бракує потужності. Поки “Вій” поставили лише на одну машину. Гармату мають випробувати і можливо внести певні зміни.

Андрій Полехін, інженер-конструктор, розповідає: “Стріляє добре. Машина в будь-яких площинах тримає вистріл. Тобто над нами багато-то сміявся, мовляв, почнете стріляти – машина почне перекидатися. Значить всі ці питання вирішені. Нічого не перекидається. Все стріляє, поцілює, плюс ще раз кажу, це прообраз. Тобто тут можлива додаткова установка більш кращого прицілу… Тут є можливість додатково встановити два кулемети спільно з гарматою”.

Читайте також:
Волонтери закликають підтримати петицію до Кабміну про реформу ДК “Укроборонпром”

“Укроборонпром” презентував новітню зброю і техніку. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна