У Кабміні пояснили, чому Євробачення-2017 пройде в Києві на Лівому березі, а не в Одесі

 

Пісенний конкурс “Євробачення-2017” прийматиме Київ. Такий результат конкурсного відбору під час брифінгу в Кабінеті Міністрів оголосив президент генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

Він уточнив, що “Євробачення” в травні 2017 року пройде в Міжнародному виставковому центрі (МВЦ), що на Броварському проспекті, 15 поруч зі станцією метро “Лівобережна”.

За Київ проголосували 19 осіб зі складу комісії, за Одесу – двоє, ще один утримався.

Міністр культури Євген Нищук зазначив, що Київ оголосив про намір виділити на проведення самого шоу 200 мільйонів гривень, на підготовку арени та інших локацій – 1 мільярд.

За його словами, для представників ЗМІ, які висвітлюватимуть “Євробачення”, та інших потреб конкурсі, імовірно, буде задіяно комплекс під вертолітним майданчиком на схилі Дніпра на Печерську, а до церемонії відкриття, можливо, залучать “Мистецький арсенал” або Софію.
Біля МВЦ, крім внутрішніх робіт, слід облаштувати належну зону гостинності.

Міжнародний виставковий центр біля станції метро Лівобережна. Фото: Вікіпедія

Міжнародний виставковий центр біля станції метро Лівобережна. Фото: Вікіпедія

Відповідаючи на запитання журналістів, що завадило прийняти “Євробачення-2017” Дніпру й Одесі, Нищук сказав, що в Дніпра були проблеми з критою ареною, а Одеса пропонувала занадто витратний проект накриття стадіону “Чорноморець”, при тому що надалі цей дах довелося б зі спорткомплексу знімати.
Також в аеропорту Одеси ще не добудована злітно-посадкова смуга.

ОНОВЛЕНО. За словами гендиректора НТКУ Зураба Аласанії, на вибір міста-господаря вплинули зокрема й висновки Служби безпеки України. Одним з важливих критеріїв вибору міста була безпека, а Одеса отримала жовтий рівень безпеки.
“СБУ буде складно забезпечувати порядок у місті, враховуючи історію з “кримськими диверсантами”, – інформує “Громадське” з посиланням на Аласанію.

Голова Одеської обласної держадміністрації Михеїл Сакашвілі так прокоменутвав вибір конкурсної комісії: “Одесу залишили без “Євробачення”. Я люблю Київ, але мова не про мою рідну столицю, а про те, що це рішення – ще один приклад договірняків, брехні в очі і повної відсутності державного мислення”.

“Всі ілюзії вже розвіялись, і впевнений, що для будівництва Української держави потрібні нові підходи і інші люди. Ну що ж, будемо працювати в цьому напрямку”, – написав він у соцмережі.

Нагадаємо, що у фінал конкурсу з відбору вийшли Одеса, Київ і Дніпро, згодом коло претендентів скоротилося до Одеси й Києва.
Спочатку на звання господаря “ЄБ” претендували також Львів, Харків і Херсон.

Оголошення міста-господаря “Євробачення-2017” мало відбутися 27 липня, однак кілька разів переносилося через проблему зі з’ясуванням спроможності кандидатів фінансувати проект.

8 серпня Кабмін виділив на проведення “Євробачення” 450 мільйонів гривень.

Київ уже приймав “Євробачення” в 2005 році – завдяки перемозі Руслани на попередньому конкурсі в Стамбулі.

Тоді шоу проходило в київському Палаці спорту. Тепер це неможливо, адже за три тижні до “Євробачення” головна крита спортивна арена України прийматиме чемпіонат світу з хокею в дивізіоні ІА.

Право приймати “Євробачення-2017” Україна здобула після тріумфу Джамали в Стокгольмі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.