Порошенко закликав телеканали збільшити частку української мови

 

Президент Петро Порошенко вважає, що частка української мови на деяких телеканалах в Україні є надто низькою й повинна бути збільшена. Про це він заявив у понеділок, 22 серпня, під час зустрічі з представниками діаспори у Києві.

Порошенко нагадав, що минулого місяця підписав закон про збільшення частки україномовних пісень на радіо.

“Тепер, користуючись нагодою, я хочу публічно переказати привіт власникам та топ-менеджерам деяких телевізійних каналів. Панове, частка української мови у вас неприпустимо мала. І, перш ніж проявити законодавчу ініціативу, пропоную ринку згадати і про совість, і про саморегуляцію”, – сказав глава держави.

Перо Порошенко запевнив, що “статус української мови як єдиної державної буде наповнюватися реальним змістом, але з повагою до прав національних меншин”.

“Вони (нацменшини), як показали події останніх років, міцно стоять на позиціях українського державного патріотизму”, – підкреслив Порошенко.

Читайте також:
Як пробивали закон про укр-квоти для радіо і коли кожна третя пісня в ефірі буде українська

Як співвідносяться участь в АТО та україномовність. СОЦОПИТУВАННЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна