Ердоган і надалі не визнає анексію Криму Росією

 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив Петра Порошенка у незмінності позиції Туреччини щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Про це йшлося під час телефонної розмови президентів в суботу, 20 серпня, повідомляє прес-служба Банкової.

Ердоган також заявив, що Туреччина не визнає окупацію Криму Росією і продовжуватиме усіляко підтримувати кримських татар.

“У контексті спроби військового перевороту, яка сталася у Туреччині в ніч з 15 на 16 липня 2016 року, глава Української держави підтвердив підтримку з боку України законно обраних президента та уряду Турецької Республіки”, – йдеться в повідомленні.

Сторони також відзначили обопільну налаштованість продовжувати докладати усіх зусиль з метою поглиблення стратегічного партнерства між двома державами.

Лідери двох держав окремо обговорили питання розвитку взаємодії в енергетичній сфері.

Президент України висловив своєму турецькому колезі співчуття з приводу нещодавніх терористичних актів, що забрали життя людей на сході країни.

Нагадаємо, останнім часом, на тлі посилення авторитарних тенденцій у Туреччині після придушення путчу, почалося зближення позицій Анкари і Москви.

Читайте також:
“Любі друзі”. Про що домовились Путін і Ердоган та яку тему вирішили уникати

Туреччина поновила співпрацю з РФ щодо спорудження газопроводу “Турецький потік”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна