Справа Автомайдану: екс-начальника ДАІ Курінного оголошено в розшук

 

Екс-начальника ДАІ Києва Анатолія Курінного, якого Генпрокуратура підозрює в перешкоджанні Автомайдану (поїздка до Межигір’я), оголошено у розшук, оскільки його місцезнаходження невідоме. Ще два його заступники В. Тищенку та І. Опанасенку підозру отримали особисто. Про це повідомив адвокат Атомайдану Роман Маселк в “Фейсбуці”.

Аатолій Курінний

Аатолій Курінний

“Ця велика справа з 24 фігурантами найближчим часом має бути завершена та передана до суду. Лише так є шанс довести, що усі ці дії ДАІшників дійсно були організованими та спрямовані на переслідування активістів. Наразі ж більшість справ, які були передані у суди у справах Автомайдану розвалювались і вже є до 10 виправдальних вироків”, – повідомив Маселко.

Він нагадав, що підозрювані давали команди своїм підлеглим фальсифікувати рапорти про начебто невиконання водіями вимоги інспекторів ДАІ про зупинку. Таких рапортів було фальсифіковано близько 1000. Потім понад 300 активістів було позбавлено прав або оштрафовані

Також адвокат зазначив, що підозр було вручено також 21 інспектору ДАІ.

“Це перший серйозний крок до встановлення організаторів переслідувань учасників протестів. І ми не дамо слідству зупинитись лише на цьому. Наступний крок – керівництво колишнього Департаменту ДАІ”,- написав Маселко.

Читайте також:
Екс-начальнику ДАІ Києва вручили підозру у переслідуваннях Автомайдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна