Екс-начальнику ДАІ Києва вручили підозру у переслідуваннях Автомайдану

 

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому начальнику управління ДАІ ГУМВС України у м. Києві Анатолію Курінному у перешкоджанні діяльності “Автомайдану”. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГПУ.

Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, за фактом організації вищими службовими особами Міністерства внутрішніх справ України, зокрема ДДАІ МВС України, за попередньою змовою з вищими службовими особами органів прокуратури, судової влади, інших органів державної влади та невстановленими особами масових зловживань службовим становищем, перевищення влади працівниками правоохоронного органу та постановлення суддею завідомо неправосудних рішень з метою незаконного переслідування працівниками ДАІ учасників руху “Автомайдан” під час масових акцій протесту у листопаді 2013 року – лютому 2014 року.

Так, Курінному інкримінується злочин за ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 (службова підробка), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних ходів і демонстрацій). У зв’язку із цим його викликали на допит у якості підозрюваного.

Читайте також:
Адвокат Автомайдану виступив проти ВРЮ, яка зберегла на посаді одіозну суддю

“Беркутів”, які в січні 2014 влаштували пастку Автомайдану, судять ті ж судді, що тоді кинули Автомайдан за ґрати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна