На Чернігівщині чиновники уже відмили майже 2 млн. гривень на укріпленні кордону з Росією

 

Прокуратура Чернігівської області розслідує розкрадання коштів під час реалізації проекту “Стіна” на держаному кордоні України з Росією. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства при використанні коштів Державного бюджету України, виділених на реалізацію проекту “Стіна”.

Як повідомляється, службові особи держпідприємства з метою облаштування державного кордону уклали угоди з підрядниками робіт (приватними  підприємствами), передбачивши всупереч законодавству обов’язковість внесення авансу та необхідність придбання матеріалів за рахунок замовника робіт.

Водночас виконання робіт з інженерно-технічного облаштування державного кордону не підтверджено, документально відомості про обсяги виконаних робіт та їх вартість між замовником та підрядником не підписано.

Як наслідок, за сприяння посадових осіб держпідприємства всупереч вимог законодавства приватною структурою без фактичного виконання робіт отримано 1,8 млн. грн. бюджетних коштів.

Читайте також:
Під час будування “Стіни” держкордон виявився розпайованим між людьми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна