Якби е-декларування запрацювало, слідчий ГПУ Сус міг би загриміти за ґрати

 

Олександра Устінова
членкиня правління Центру протидії корупції

Про прокурора Діму Суса, AUDI Q7 та електронне декларування (FB)

Вчора Генеральна прокуратура підняла ґвалт, мовляв, “за нашим Дімочкой Сусом, який у НАБУ приходив з обшуком – стежать”. Та як доказ виклали папірець, який знайшли з номером його машини:

сус-папірець

Машинка така б/у не мало не багато 40 тисяч доларів коштує.

От незадачка тільки, ГПУ каже, що машина Дімона, та й на правду схоже, бо Діма – хмельницький пацан, і номери ВХ (автомобільний номер Хмельницької області. – “Н”). Але ж у декларації машинки-то нема.

Так от, якби з понеділка запрацювало електронне декларування, то Дімочці – або показувати, чия машинка, бо там є таке поняття, як користування, або на 2 роки у в’язницю, бо з електронною формою декларування вводиться і кримінальна відповідальність за брехню в ній.

От тоді б у НАБУ Дімона, який справи на Каська-Сакварелідзе та “Центр протидії корупції” заводив, за одне місце і взяли.

А поки все, що сидить при владі в цій країні, дуже-дуже сильно пручається аби ті декларації не почалися.

Читайте також:
Член НАЗК повідомляє про саботаж запровадження системи е-декларування чиновників. Гройсман відреагував

* * *

Як писала Новинарня, слідчий Дмитро Сус входить до департаменту ГПУ з розслідування злочинів щодо майна та державної служби, який називають “департаментом Кононенка-Грановського”.

Саме він веде справу щодо екс-заступника генпрокурора Віталія Каська та вночі перед театром Франка зачитував йому підозру у скоєнні злочину.

5 серпня представники ГПУ на чолі з Сусом прийшли в офіс Національного антикорупційного бюро з обшуком.

12 серпня “Українська правда” з посиланням на джерело в Генпрокуратурі повідомила, що в ГПУ нібито виявили незаконне прослуховування їхнього прокурора детективами НАБУ.

“Слідчими Генеральної прокуратури виявлений стаціонарний пост спостереження за адресою – вул. Симона Петлюри, 7/9, який здійснював знімання інформації про дії працівників прокуратури. Після спроб з’ясування належності даних осіб на місце події прибув спецназ НАБУ, який перешкоджає фіксації даного факту”, – сказав співрозмовник УП.

Він також показав вилучену в одного із затриманих на “посту спостереження” записку з іменем Дмитра Суса та автомобільним номером.

Читайте також:
НАЗК і Держспецзв’язку домовилися за день доопрацювати систему захисту е-декларування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна