На адмінкордоні з Кримом стався збройний конфлікт між російськими військовими і ФСБ

 

На адмінкордоні з Кримом сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ та прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.
Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, інформує прес-служба президента.

За інформацією голови Держприкордонслужби Віктора Назаренка, впродовж останньої доби з боку Армянська на материковій Україні зафіксовано чотири безпілотних літальних апарати РФ.

Водночас голова СБУ Василь Грицак зазначив, що сили і засоби Служби безпеки вже приведені у підвищену бойову готовність.

“В цей час проводяться засідання координаційних груп АТЦ – особливу увагу ми надаємо забезпеченню безпеки об’єктів критичної інфраструктури, а також відстежуємо діяльність низки осіб, які підозрюються у причетності до діяльності ДРГ, з метою недопущення можливих терористичних актів”, – сказав він.

Також начальник Генерального Штабу Віктор Муженко повідомив, що підрозділи і військові частини ЗСУ, які виконують завдання в районі адміністративного кордону з окупованим Кримом, приводяться у підвищену бойову готовність, проведено нарощування відповідного угрупування. Він назвав абсурдними заяви щодо нібито обстрілів з української сторони тимчасово окупованого Криму.

“Це є повною нісенітницею і не відповідає дійсності. Вогонь не відкривався ні з артилерійський систем, ні з іншої зброї. Це може підтвердити будь-який військовослужбовець і житель тієї території, тому що звуки артилерійський обстрілів чути на значну відстань”, – наголосив начальник Генштабу.

Читайте також:
Порошенко доручив привести в повну бойову готовність всі підрозділи на межі з Кримом

Турчинов назвав заяву ФСБ про “терористів” у Криму провокативною маячнею ФСБ

Активіста “Самооборони Енергодара” Панова ФСБ, можливо, викрало й вивезло до Криму,
щоб звинуватити в диверсії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна